Productie-detail

De wereld van Sofie

De wereld van Sofie

TV & Film VANAF 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
75 waarderingen

Mentor Alberto Knox neemt Sofie mee op reis langs de bekendste denkers van de Westerse geschiedenis, zoals Plato en Socrates, om haar slimmer te maken.

105 min. : Film op DVD. 9.

Beschrijving inhoud

In "De Wereld van Sofie" ontvangt de 15-jarige Sofie een brief met de vraag ‘wie ben je?’. Dat is het begin van een serie avonturen waarbij ze Alberto Knox ontmoet. Alberto heeft van een mysterieuze man, de Majoor genaamd, opdracht gekregen om Sofie slimmer te maken. En dat doet hij door haar kennis te laten maken met de bekendste denkers van de Westerse geschiedenis. Als een soort tijdreiziger neemt hij Sofie mee naar lang vervlogen tijden: van de filosofen Socrates en Plato in het oude Griekenland, tot Sartre uit de 20ste eeuw. Maar wie is de Majoor en wie is Hilde, het meisje dat Sofie in de spiegel heeft gezien? De hoofdrolspelers in het verhaal zijn Sofie en haar mentor Alberto.

"De Wereld van Sofie" is een film die de kijker aanzet tot nadenken over filosofische vraagstukken. De film speelt in Noorwegen en is Noors gesproken. De humor die er in voorkomt zijn voornamelijk grapjes bij Sofie op school of worden gemaakt door Alberto. De Wereld van Sofie bevat een mengvorm van realistische beelden en fantasie (Zo maakt Sofie’s spiegelbeeld andere bewegingen dan Sofie zelf en wordt er door de tijd gereisd).

Leeftijdsadvies

De kijker moet goed opletten om de film te kunnen volgen en goed kunnen lezen i.v.m. de ondertiteling. Doordat kinderen vanaf hun 11e jaar ook zelf beginnen te filosoferen en abstracter gaan denken, is “De Wereld van Sofie” geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. De film sluit goed aan bij de ontwikkeling van 11-jarigen en daagt hen uit goed na te denken.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 11+ JR

Ik wil naar huis

Ik wil naar huis

Ik wil naar huis

Meer weten...

Website 11+ JR

Anne Frank Videodagboek

Anne Frank Videodagboek

Anne Frank Videodagboek

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Radeloos

Radeloos

Radeloos

Meer weten...