Productie-detail

De Vloer Op Jr

De Vloer Op Jr

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Jonge acteurs gaan onvoorbereid het podium op.

: Zapp. AL, Grof taalgebruik. : Via Uitzending Gemist.

Beschrijving inhoud

Acteren zonder script en tekst. Onvoorbereid het toneel opstappen en samen een verhaal moeten improviseren. Dit overkomt jonge getalenteerde acteurs die van Leopold Witte een opdracht krijgen om uit te voeren.

De opdrachten die door Leopold Witte, eveneens acteur en bekend uit Gooische Vrouwen, worden gegeven zijn soms gerelateerd aan het leven en soms is het pure fantasie. We zien bijvoorbeeld een stukje van Joost en Niels. Joost wordt op school altijd gepest. Niels is ook altijd gepest maar geeft inmiddels anti-pest cursussen. Joost zal nu voor het eerst naar deze cursus gaan. Hoe zal dit gaan? Er is ook een stukje omtrent ouders die teveel lawaai maken tijdens het vrijen. De voorgedragen stukjes zijn soms humoristisch of emotioneel. Dit is helemaal afhankelijk van de acteurs. Bij grappige momenten hoor je het publiek soms lachen. Er worden twee a drie stukjes per aflevering opgevoerd. Na ieder stukje wordt door Leopold Witte een nieuw stukje, nadat de titel van het stukje in beeld is gebracht, geïntroduceerd. De jonge acteurs bevinden zich op het podium waar het stukje wordt voorgedragen aan een jong publiek. De acteurs verkleden zich en eveneens is het podium simpel 'aangekleed'. De acteurs komen meestal in iedere aflevering terug. De jonge acteurs zijn vaak al eens te zien geweest op televisie. Zo speelde de jonge Nils Verkooijen in de film 'Het paard van Sinterklaas en 'Dik Trom'. In aflevering van 16 september speelt Eva Van Der Gucht mee. Zij is onder andere bekend als de moeder van Dik Trom, in de film 'Dik Trom'. De website www.devloerop.nl wordt in beeld gebracht. De aflevering beginnen met een korte introductie over het programma en worden afgesloten met zwaaiende poppetjes en een weglopend publiek.

Leeftijdsadvies

'De Vloer Op Jr' is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen zij namelijk ook leren om te improviseren tijdens simpele dramalessen op school. Zo zullen ze zich beter met de betreffende jonge acteurs kunnen identificeren en zullen ze misschien bepaalde zaken herkennen. De onderwerpen die bespreekbaar worden gemaakt zullen voor hen soms ook herkenbaar zijn. Eveneens wordt meestal gebruik gemaakt van de nodige humor aansluitend bij deze leeftijdsgroep. Sommige stukjes zijn voor jongere kijkers ongepast.

Bijzonderheden

'De Vloer Op Jr' is afkomstig van de volwassen variant van het gelijknamige programma.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

The Proud Family

The Proud Family

The Proud Family

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Heartland

Heartland

Heartland

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

High School Musical

High School Musical

High School Musical

Meer weten...