Productie-detail

De verdwenen piloot

De verdwenen piloot

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
38 waarderingen

90 min. : DVD. Onbekend. Ja.

Beschrijving inhoud

"De verdwenen piloot" is een film uit de internationale filmcompetitie van het Cinekid film, televisie en nieuwe media festival voor de jeugd. Deze inzending komt uit Ierland/Luxemburg en de originele titel is "The Runway". In de film staat Paco - een Ierse jongen van 9 jaar oud - centraal. Paco kan zich zijn vader, die uit Spanje komt, niet meer herinneren. Als zijn vader terugkomt, wil hij wel met hem kunnen praten en daarom leert Paco Spaans met een oude taalcursus. Als er in het dorpje waar Paco woont ineens een vliegtuig neerstort met een Colombiaance piloot, komt het beetje Spaans dat Paco kan praten goed van pas. Paco overtuigt het dorp om de piloot, Ernesto uit Paez, te helpen en het vliegtuig te restaureren. Ook moet er een landingsbaan komen.

"De verdwenen piloot" is een echte avonturenfilm. De neergestorte piloot heeft in de film een diepgaand karakter, waardoor de film voor jonge kinderen lastiger te begrijpen is. In de film spelen de thema's familie, relaties en vriendschap een grote rol. Het fantasierijke verhaal van "De verdwenen piloot" is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Leeftijdsadvies

Het leeftijdsadvies voor "De verdwenen piloot" is 9 jaar. Kinderen in deze leeftijd kunnen de diepgaandere karakters in deze film goed begrijpen. Daarnaast hebben kinderen in deze leeftijd een steeds grotere interesse in de ontwikkeling van vriendschap, waar deze film in wezen over gaat. De film is Engels en Spaans gesproken en heeft een Nederlandse ondertiteling. Ook daarom sluit de leeftijd van 9 jaar bij deze film aan: hun leesniveau is ver genoeg ontwikkeld voor het meelezen met de ondertitels.

Bijzonderheden

De film "De verdwenen piloot" was tijdens het Cinekid festival te bekijken. Voor de agenda van de films zie hier het filmprogramma van Cinekid. Het festival was van 12 oktober tot 21 oktober in Amsterdam en 30 andere steden.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Beugelbekkie

Beugelbekkie

Beugelbekkie

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Ben 10 Alien Force

Ben 10 Alien Force

Ben 10 Alien Force

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Holland Sport Junior

Holland Sport Junior

Holland Sport Junior

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren