Productie-detail

De Tofu's

De Tofu's

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
97 waarderingen

De ouders van Lola en Chichi zijn extreem milieubewust. Dit zorgt voor veel rare situaties.

10 min. : Disney XD . : Kijk voor uitzendgegevens in de TV gids via de link.

Beschrijving inhoud

"De Tofu's" is een serie over de milieubewuste familie Tofu, bestaande uit Lola, Chichi, vader en moeder. De familie woont in een rijtjeshuis en is anders dan de meeste gezinnen uit de straat. Zo hebben ze onder andere een windmolen om elektriciteit op te wekken, wordt hun kleding gemaakt van schapenwol en verbouwen zij biologische groenten. De kinderen, maar ook hun buren, zijn niet zo blij met het biologische en ecologische leventje, maar kunnen er weinig aan veranderen. Bij de familie in huis woont ook oma Buba met haar huisdieren Suzie de geit, Curly het schaap en Cracker de haan. Lola en Chichi zouden soms liever een 'normaal' leventje leiden, maar gelukkig beleven ze voldoende avonturen en is hun leven alles behalve saai.

In de meeste afleveringen wordt kort in gegaan op het biologische en ecologische leventje. Zo wordt in de aflevering 'Tomatenchantage' nogmaals benadrukt dat de tomaten uit hun moestuin niet bespoten zijn met chemische bestrijdingsmiddelen. In deze aflevering probeert de familie met veel succes hun tomaten te verkopen. De plaatselijke winkelier is minder blij met deze verkoop. De zoon van de winkelier wil dan ook proberen de succesvolle verkoop van de tomaten bij de Tofu's te stoppen. Uit vele afleveringen kan de kijker iets leren. Bijvoorbeeld dat je niet mag stelen, of dat je gehoorbeschadiging kan oplopen als je een walkman te hard zet.

Leeftijdsadvies

Een aflevering van "De Tofu's" duurt ongeveer 10 minuten, en vaak zendt Disney XD twee afleveringen achter elkaar uit. Het woordgebruik in de serie is af en toe lastig. Woorden als 'biologisch', 'ultrasonisch' komen voor, maar worden wel in een bepaalde context uitgelegd aan de kijker. Deze animatieserie is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Rond deze leeftijd raken kinderen betrokken bij de natuur en leren ze hun eigen verantwoordelijkheden tegenover het milieu kennen. Deze serie speelt in op het thema milieu. Jongere kinderen zijn hier in mindere mate mee bezig, en het lastige woordgebruik zal het kijken bij hen in de weg staan.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

WWW.wat?

WWW.wat?

WWW.wat?

Meer weten...

Website 8+ JR

Cartoon Network

Cartoon Network

Cartoon Network

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Meer weten...