Productie-detail

De Tasjesdief

De Tasjesdief

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

De Tasjesdief is een spannende film waarin te zien is hoe schooljongen Alex gechanteerd en getreiterd wordt. Hoe kan hij dit stoppen?

94 min. : Film op DVD. AL.

In de spannende film DeTasjesdief wordt Alex bedreigd. Hij moet dingen doen die hij niet wil. Hoe kan hij dit stoppen?

Alex is een gewone schooljongen van twaalf jaar. Als hij op een dag bij zijn oma Roos langs gaat, treft hij haar vastgebonden aan de verwarming aan. Twee overvallers hebben geld van haar gestolen. Van zijn oma mag Alex het aan niemand vertellen. Ook niet aan de politie. Ze is namelijk bang dat ze dan van de moeder van Alex naar een bejaardentehuis moet. Ook de overvallers willen natuurlijk niet dat Alex naar de politie gaat. Daarom chanteren ze hem: ze zeggen dat er iets heel ergs met zijn oma gebeurt als hij naar de politie stapt. Ook dwingen ze Alex om tasjes van oude dames te stelen. Thuis durft hij niets te vertellen, omdat zijn ouders het erg druk hebben. De situatie wordt steeds erger. Lukt het Alex om een oplossing te bedenken voor alle problemen?

De Tasjesdief is een Nederlandse film. Hij is op DVD te krijgen en duurt 94 minuten. Er komen soms moeilijke woorden in voor.

___________________________________________________________
Informatie voor ouders en professionals

___________________________________________________________

Beschrijving inhoud

Alex is 12 jaar en trekt veel op met zijn oma Roos. Dit komt omdat zijn ouders veel werken. Op een dag vindt Alex zijn oma vastgebonden en beroofd. Oma Roos vraagt hem om dit aan niemand te vertellen omdat Alex zijn moeder haar anders in een bejaardentehuis stopt. De twee dieven, Evert en Lucas, chanteren Alex. Als hij naar de politie gaat, dan zal z'n oma een ongeluk overkomen. Alex wordt gedwongen tasjes van oude dames te stelen. Zal het Alex lukken om een oplossing te bedenken waardoor de chantage en het getreiter zal stoppen?

"De Tasjesdief" is een Nederlandse film gebaseerd op het gelijknamige boek. Het is echte een spannende film. Een voorbeeld van een spannend moment is bijvoorbeeld de eerste ontmoeting tussen Alex en de dieven die hem chanteren. Alex is een gewone schooljongen die houdt van skeletten. Hij is klein en daardoor een gemakkelijk doelwit voor pesters. Wel is hij erg slim, dit komt vooral tot uiting aan het einde van de film. Verder komen er soms moeilijke woorden voor als "vertegenwoordiger", deze worden niet uitgelegd. Er komen regelmatig snelle beeldwisselingen voor, bijvoorbeeld tijdens de achtervolging op de fiets.

Leeftijdsadvies

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Deze kinderen zullen het diepe karakter van Alex begrijpen. Ze zullen snappen dat hij niet steelt omdat hij dit graag wil, maar omdat hij onder druk wordt gezet. Zij blijven Alex zijn goede kant zien. Daarnaast is de film ook echt spannend en is er soms wat fysiek geweld te zien in de film.

Bijzonderheden

De regisseur van deze film maakte ook de film Kruimeltje.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Ratchet en Clank

Ratchet en Clank

Ratchet en Clank

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

De groeten van Mike!

De groeten van Mike!

De groeten van Mike!

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Coraline

Coraline

Coraline

Meer weten...