Productie-detail

De Superheld

De Superheld

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Mudolf wordt gepest op school en denkt andere kinderen hiermee te helpen. Zijn buurmeisje probeert hem met Aikido te helpen de pesters te stoppen.

74 min. AL. Nederlands nagesynchroniseerd.

Beschrijving inhoud

De 11-jarige Mudulf denkt dat hij een superheld is. Op school wordt hij gepest door zijn klasgenoten. Hij denkt dat hij daardoor een ander redt van gepest te worden. Als Mudulf een nieuw buurmeisje krijgt, zet dit zijn wereld op zijn kop. Zij wil wél bevriend met hem zijn. Ook leert ze Mudulf een aantal Aikido technieken, waarmee hij zich kan beschermen tegen pestkoppen. Dit lijkt de perfecte oplossing, maar het blijkt niet zo simpel te zijn...

In de film wordt een groot probleem aangekaart, namelijk pesten. Veel jonge kinderen krijgen hier mee te maken. Het hoofdpersonage Mudolf wordt ook gepest. Zijn manier om hiermee om te gaan is alleen afwijkend. Hij voelt zich een echte held en denkt dat hij andere mensen redt van de pestkoppen. Het pesten wordt duidelijk in beeld gebracht. Kinderen die zelf gepest worden kunnen dit heftig vinden. Deze beelden worden afgewisseld met luchtige stukjes. Bijvoorbeeld hoe Mudulf de vechtsport Aikido leert van zijn buurmeisje. Op deze manier wordt de film niet te zwaar. 'De Superheld' is een Noorse film en Nederlands nagesynchroniseerd. 

Leeftijdsadvies

'De Superheld' is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De film laat erg veel emoties en situaties zien waar kinderen van deze leeftijd zich in herkennen. Zo willen achtjarigen problemen zelf oplossen of met hulp van leeftijdsgenootjes. Dit is ook wat Mudolf in de film doet. Hij en zijn buurmeisje gaan samen proberen het pesten te stoppen. Daarnaast begrijpen kinderen van deze leeftijd hoe belangrijk het kan zijn om bij een groep te horen. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Zeke & Luther

Zeke & Luther

Zeke & Luther

Meer weten...

Boek 8+ JR

Steffie en de mislukte inbrekers

Steffie en de mislukte inbrekers

Steffie en de mislukte inbrekers

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Minoes

Minoes

Minoes

Meer weten...