Productie-detail

De sterkste man van Nederland

De sterkste man van Nederland

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
19 waarderingen

Luuk ontmoet René Doornbos, die net als hij rood haar heeft. Hij denkt dan dat hij zijn vader gevonden heeft. Of toch niet?

90 min. : Online beschikbaar. AL.

Beschrijving inhoud

In de film “De sterkste man van Nederland” is de 12-jarige Luuk de hoofdrolspeler. Luuk wordt opgevoed door zijn alleenstaande moeder Dorien. Zij heeft hem vroeger toen hij klein was verteld dat zijn vader, met wie zij geen contact hebben, de sterkste man van de wereld is. Tijdens een voorronde in Noord-Holland voor de wedstrijd van de sterkste man van Nederland ontmoet Luuk René Doornbos, die net als hij rood haar heeft. Hij denkt dan dat hij zijn vader gevonden heeft. Of toch niet?

“De sterkste man van Nederland” is een familiefilm over opgroeien zonder vader. In de film worden thema's als verliefd zijn, volwassen worden en de middelbare school behandeld. In de film komt een enkele keer een moeilijke zin voor zoals 'perfect hermetisch gesloten overdracht van DNA-structuur' in een gesprek tussen Minke en Luuk. Om het verhaal te begrijpen is het niet strikt noodzakelijk om dit te begrijpen. De film bevat daarnaast enkele kleine Engelse zinnetjes zoals 'I love it when a play comes together'.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld past deze film het best bij kinderen vanaf 8 jaar, omdat zij beter inzicht krijgen in relaties tussen karakters in programma's. Rond 8 a 9 jaar krijgen kinderen een voorkeur voor films die gaan over thema's als de middelbare school en vriendschap. Ook kijken 9-jarigen graag naar karakters die minstens even oud zijn als zichzelf, en liefst oudere karakters zoals in deze film de 12-jarige Luuk. Vanwege de simpele verhaallijn is de film goed te volgen vanaf 8 jaar.

Bijzonderheden

Deze telefilm "De sterkste man van Nederland" van regisseur Mark de Cloe won in de categorie Beste Televisie Fictie 2011 de Prix Europa. De film was ook genomineerd als beste Nederlandse film op het recente Cinekid-festival en is geselecteerd voor andere filmfestivals.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

App 8+ JR

Mees Kees

Mees Kees

Mees Kees

Meer weten...

Boek 8+ JR

Nickelodeon Funboek

Nickelodeon Funboek

Nickelodeon Funboek

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Explorers

Explorers

Explorers

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren