Productie-detail

De Sneeuwman

De Sneeuwman

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
18 waarderingen

Als James zijn sneeuwpop gedag wilt zeggen gebeurt er iets magisch!

26 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

"De Sneeuwman" is een animatiefilm die is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek dat is geschreven door Raymond Briggs. De film vertelt het verhaal over een jongen, genaamd James, die zich op een dag verveelde. Omdat er die nacht een dik pak sneeuw was gevallen, besloot hij een vriend te maken om mee te spelen. Een heuse sneeuwpop. Toen hij ’s avonds in zijn bed lag, kon hij alleen maar aan zijn sneeuwpop denken. Hij besloot zijn sneeuwpop nog even een goede nacht te wensen en precies op dat moment, toen de klok twaalf uur sloeg, gebeurde er iets magisch. De sneeuwpop kwam tot leven en werd een sneeuwman. Die nacht beleven ze samen een bijzonder avontuur.

Het verhaal in de film wordt verteld door de Kerstman. Deze is in het begin van de film heel even in beeld. De stem van de Kerstman is door de gehele film te horen, er is daardoor geen communicatie tussen de karakters. De Kerstman vertelt het verhaal op een rustig verteltempo in chronologische volgorde. De sfeer- en effectgeluiden die aansluiten bij de beelden, maken de film tot een dromerig geheel. De overgangen tussen beelden zijn niet volledig vloeiend, dit wekt de illusie op dat de film als het ware een levend prentenboek is. Verder bevat het beeld weinig details.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de animatiefilm "De Sneeuwman" aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar. Dit omdat de film een eenvoudige verhaallijn bevat en zich in een voor kinderen vertrouwde context afspeelt. Daarnaast zal het onderwerp vriendschap kinderen in deze leeftijdscategorie aanspreken.

Bijzonderheden

De film is in 1983 genomineerd geweest voor een Oscar, in de categorie Best Animated Short Film (Beste geanimeerde korte film).

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Toontastic 3D

Toontastic 3D

Toontastic 3D

Meer weten...

App 4+ JR

Peter en de wolf

Peter en de wolf

Peter en de wolf

Meer weten...

Boek 4+ JR

Mijn papa is op jouw mama

Mijn papa is op jouw mama

Mijn papa is op jouw mama

Meer weten...