Productie-detail

De Sneeuwkoningin

De Sneeuwkoningin

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

De Sneeuwkoningin wil een wereld maken waar geen plaats is voor warmte en emoties. Kunnen Kai en Gerda haar tegenhouden, of is het al te laat?

80 min. 6. : vanaf 9 oktober in de bioscoop.

Beschrijving inhoud

De Sneeuwkoningin heeft de wereld bedekt onder een dikke laag ijs. Dit om een nieuwe wereld te maken waar geen plek is voor warmte en emoties. De enige die haar plan nog kan tegenwerken is een nakomeling van glasmaker Vegard, Kai genaamd. Daarom laat de Sneeuwkoningin Kai ontvoeren en naar haar paleis brengen. Wat ze niet weet is dat Vegard nog een nakomeling heeft, zij heet Gerda en is het zusje van Kai. Gerda twijfelt geen moment en reist naar het paleis van de Sneeuwkoningin. Dit om haar broertje te redden en de Sneeuwkoningin te verslaan. Maar de Sneeuwkoningin blijkt een verborgen, zachte kant te hebben.

De film is beschikbaar in 3D. Dit in combinatie met de muziek zorgt ervoor dat met name de achtervolgingen in de film spannend worden. Er zitten een aantal moeilijke woorden in de film. Voorbeelden hiervan zijn: 'smeekbeden' 'lafhartig' 'dienaar' en de uitspraak 'ik behoor u niet'. Er wordt verder geen uitleg gegeven bij deze woorden, waardoor kinderen ze waarschijnlijk niet zullen begrijpen. Ook zitten er een aantal stukken in de film die voor kinderen eng kunnen zijn. Zo is er het personage Orm, hij bedreigt Gerda om haar in stukken te snijden en noemt haar met dreigende stem een 'stom kind'. Sommige kinderen vinden dit eng, maar dit is afhankelijk van het kind. De film heeft een 'eind goed al goed' einde, zowel voor de Sneeuwkoningin (die aan het einde ontdooit) als de andere personages.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Op deze leeftijd willen kinderen zich onderscheiden van anderen. In de film zie je veel personages die net iets anders zijn. Bijvoorbeeld de Sneeuwkoningin, die zich alleen voelt nadat ze jarenlang gepest werd. Of Orm (een Troll) die als enige van zijn soort is overgebleven. Daarnaast krijgen kinderen van 8 jaar het gevoel dat ze hun broertje/zusje moeten beschermen. In de film is Gerda degene die haar broertje beschermd voor de Sneeuwkoningin. De humor die in de film voorkomt is gemakkelijk te begrijpen voor kinderen van deze leeftijd.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Coraline

Coraline

Coraline

Meer weten...

Boek 8-12 JR

Ontsnapt!

Ontsnapt!

Ontsnapt!

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Free Willy

Free Willy

Free Willy

Meer weten...