Productie-detail

De Smurfen 3D

De Smurfen 3D

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
202 waarderingen

Grote Smurf krijgt een visioen dat de Smurfen gevangen worden door de kwade tovenaar Gargamel, zal de visioen uitkomen?

102 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Wanneer de Smurfen zich aan het voorbereiden zijn op het feestelijke 'blauwe maan festival' krijgt Grote Smurf een visioen dat de Smurfen gevangen worden door de kwade tovenaar Gargamel. Klungelsmurf let niet goed op en verraadt per ongeluk de geheime ingang naar het betoverde bos, waar het smurfendorp ligt. Gargamel valt het dorp aan, maar de Smurfen weten te ontsnappen door een magische tunnel, die alleen geopend is tijdens 'de blauwe maan'. De Smurfen komen uit in een vreemde wereld ver buiten het betoverde bos, namelijk Manhattan, New York. Hier worden ze vrienden met marketeer Patrick en zijn zwangere vriendin Grace. Om terug te kunnen naar huis, doet Grote Smurf er alles aan om een 'blauwe maan' te krijgen, maar Gargamel maakt het hem en de andere Smurfen niet gemakkelijk.

"De Smurfen 3D" is Nederlands nagesynchroniseerd en combineert 3D animatie met realistische beelden. De Smurfen zijn geanimeerd maar maken in de vreemde wereld van New York vrienden met de realistische personages Patrick en Grace. Het verhaal speelt zich af op twee hoofdlocaties: het betoverde bos en Manhattan. De film zit vol met humor die zich vooral vertaalt in woordgrapjes als 'Oh mijn Smurf', 'Smurftimistisch', en 'Pessismurftisch' of de uitdrukking 'de vinger op de zere Smurf leggen'. Ook humoristische raadsels komen voor als: 'Wat krijg je als je een Smurf kruist met een koe? Blauwe kaas!' Tot slot komt beeldhumor voor die vooral voor de volwassen kijker bedoeld is. Ironie komt voor in de film, maar maakt het voor een kind als kijker niet minder begrijpelijk.

Leeftijdsadvies

In "De Smurfen 3D" worden enkele volwassen grappen gemaakt, die een jonge kijker wellicht niet snapt. Dit maakt het verhaal niet minder begrijpelijk, mede door het feit dat de Vertelsmurf als voice-over de verhaallijn door de film heen verduidelijkt. Door de hoeveelheid aan woordgrapjes en de ontwikkeling van de karakters van Klungelsmurf en Patrick is de film geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Trailer

Bijzonderheden

Stemmen worden onder andere ingesproken door Kim Lian van der Meij (Smurfin), Jack Wouterse (Grote Smurf), Tygo Gernandt (Gargamel), De Jeugd van Tegenwoordig (Boerensmurf, Bakkersmurf en Smulsmurf) en Giel Beelen (Vertelsmurf).

Bekijk hier het premièreverslag van "De Smurfen 3D" in Pathé Arena te Amsterdam. In de video zijn vele scènes van de film te zien en bekende Nederlanders en kinderen vertellen erover.

Jullie mening

Meer van De Smurfen

TV & Film 5+ JR

De Smurfen - Daar is de lente!

De Smurfen - Daar is de lente!

De Smurfen - Daar is de lente!

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

De Smurfen

De Smurfen

De Smurfen

Meer weten...

Game 4+ JR

Snowboardspel

Snowboardspel

Snowboardspel

Meer weten...

Ook leuk

App 7+ JR

Gold Miner

Gold Miner

Gold Miner

Meer weten...

App 7+ JR

Squla Familiebordspel

Squla Familiebordspel

Squla Familiebordspel

Meer weten...

App 7+ JR

Where's My Water

Where's My Water

Where's My Water

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren