Productie-detail

De Schippers van de Kameleon

De Schippers van de Kameleon

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
73 waarderingen

De tweeling Hielke en Sietse worden eigenaren van een oude boot, die ze veranderen in een speedboot genaamd de Kameleon.

100 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

"De schippers van de Kameleon" is een verfilming van de bekende boeken over de jongens Sietse en Hielke Klinkhamer. De 14-jarige tweeling, woonachtig in het Friese dorpje Lenten, zijn de zoons van smid Heit en Mem Klinkhamer. Wanneer een zware orkaan het Friese dorpje nadert zal uiteindelijk een lang gekoesterde droom van beide jongens werkelijkheid worden. De Schippers van de Kameleon zijn geboren!

Als op een dag besluit vader Klinkhamer een boot voor de jongens te kopen. De jongens gaan snel aan de slag en knappen de oude boot weer helemaal op, hij heeft echter nog geen motor. Als de donkere wolken zich samenpakken boven Lenten, beginnen de jongens zich zorgen te maken om hun boot. De door weerman Piet Paulusma aangekondigde zware orkaan raast vervolgens recht op hen af. Er gebeurt vanalles. Door de hevige regenval en zware windstoten belandt de dokter met zijn auto in het water. Door de oplettendheid van Sietse wordt de dokter uiteindelijk door Heit gered. De heldendaad, het redden van de dokter, moet uiteraard beloond worden. De tweeling krijgt de motor uit het autowrak. De jongens weten al snel wat ze hiermee willen gaan doen en monteren de motor op hun boot. Nadat de boot geschilderd is gaat De Kameleon te water. Dit zal het begin zijn van een groot avontuur, aangezien in het dorpje de rust bruut verstoord wordt door een stel dieven.

Leeftijdsadvies

De film, die muzikaal wordt ondersteunt, bevat veel humor in beeld, geluid en dialoog. Vooral boerenknecht en vriend Gerben is een echte lolbroek. Zo vraagt hij bijvoorbeeld aan Sietse of hij voor een euro vijf eieren op zijn hoofd kapot mag slaan. Sietse hapt uiteraard gelijk toe. Lolbroek Gerben slaat vervolgens maar vier eieren kapot. De film bevat veel actie en onderwerpen als vriendschap, verliefdheid, verdriet en humor komen aan bod. "De schippers van de Kameleon" past het best bij kijkers vanaf 9 jaar. Zij kijken graag naar realistische, oudere karakters en begrijpen in deze film de onderlinge relaties van de acteurs.

Bijzonderheden

Een aantal bekende Nederlanders zoals Dominique van Vliet (Mem Klinkhamer), Saar Koningsberger (Esther Bleeker) en Sipke Jan Bousema (Student van Kampen) vertolken een rol in deze film.

Jullie mening

Meer van De Kameleon

TV & Film 9+ JR

De Schippers van kameleon 2

De Schippers van kameleon 2

De Schippers van kameleon 2

Meer weten...

Ook leuk

Game 9+ JR

Lego: Marvel Super Heroes

Lego: Marvel Super Heroes

Lego: Marvel Super Heroes

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Penny's Shadow

Penny's Shadow

Penny's Shadow

Meer weten...

Boek 9+ JR

Groep zeven slaat terug

Groep zeven slaat terug

Groep zeven slaat terug

Meer weten...