Productie-detail

De Scheepsjongens van Bontekoe

De Scheepsjongens van Bontekoe

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
64 waarderingen

De jongens Hajo, Padde en Rolf beleven samen veel avonturen als ze als scheepsjongens mee gaan op het schip van schipper Bontekoe.

135 min. : Film op DVD. 9.

Beschrijving inhoud

In "De Scheepsjongens van Bontekoe" zijn Hajo, Padde en Rolf de hoofdpersonen. Alle drie de jongens gaan mee als scheepsjongen op het schip van schipper Bontekoe. Hajo mag eerst niet gaan van zijn moeder en als hij dan toch gaat, kan Padde geen afscheid nemen en springt vlak voor vertrek aan boord. Op het schip wordt een hechte vriendschap gesloten met Rolf. De jongens spreken af dat ze elkaar altijd zullen beschermen. Samen beleven ze vele avonturen. Op een dag onstaat er brand door de onhandigheid van Padde. Het schip raakt tot ontploffing maar de jonges overleven het. Aan boord van een sloep varen zij dagen op zee zonder eten en drinken, totdat ze ineens land zien.

De scheepsjongen van de Bontekoe is een film waarin 3 hoofdpersonen spelen. Verder komen er nog veel anderen in voor. De hoofdpersonen zijn dynamische karakters, zij maken namelijk een ontwikkeling door. In de film wordt er gesproken in dialogen met veel tekst. Af en toe komen er wel moeilijke woorden in voor, maar ook als je deze woorden niet snapt is de film goed te volgen. De film gaat over vriendschap en speelt zich vooral af op zee. Het is een film waarin spannende momenten zitten, maar ook humor speelt een rol. Vooral Padde maakt soms grappige opmerkingen. Zo zegt hij in de film: "Ik ben zo voorzichtig als mijn tante. Die is zo voorzichtig dat ze de slaapmuts de hele dag ophoudt, zodat ze hem ’s avonds niet vergeet." Aan het einde van de film krijg je de aftiteling met daarbij het liedje: "Pak maar mijn hand" van Nick en Simon.

Leeftijdsadvies

In deze film komen dynamische karakters voor die een ontwikkeling doormaken. Er komen dialogen voor met veel tekst en af en toe een moeilijk woord. Het belangrijkste thema is vriendschap. De film bevat de nodige humor, zoals bijvoorbeeld onnozele opmerkingen van Padde. Zo zegt hij in de film: "Ik ben net zo voorzichtig als mijn tante. Die is zo voorzichtig dat ze haar slaapmuts de hele dag ophoudt, zodat ze hem ’s avonds niet vergeet!" Daarnaast zijn er spannende elementen in de film, zoals de ontploffing op het schip.

"De Scheepsjongens van Bontekoe" is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Zij kijken graag naar realistische, oudere karakters en begrijpen in deze film de onderlinge relaties van de acteurs. Voor jongere kinderen kunnen beelden iets te spannend zijn en is de humor lastiger te begrijpen.

Trailer

Bijzonderheden

De titelsong van "De Scheepjongens van Bontekoe" wordt gezongen door Nick en Simon en is getiteld "Pak maar mijn hand".

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Overleven in Nederland: Au! Een gebroken hart

Overleven in Nederland: Au! Een gebroken hart

Overleven in Nederland: Au! Een gebroken hart

Meer weten...

App 9+ JR

Dol op Winkelen

Dol op Winkelen

Dol op Winkelen

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Dance Academy

Dance Academy

Dance Academy

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren