Productie-detail

De Schatkast

De Schatkast

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
102 waarderingen

De grote schatkast houdt heel wat achter zijn deurtjes en laatjes verborgen: prentenboeken, maar ook de vaste kastbewoners Hak en Plak en de zachtaardige Happer.

15 min. : Zappelin. AL. : elke woe om 10:10 uur op Zappelin..

Beschrijving inhoud

"De Schatkast" gaat over Jas de Zakkenman. Hij is een vrolijke man die alles wat hij mooi vindt in zijn zakken stopt. Er komt ook een kleine kast uit een van zijn zakken, die ook de grote 'Schatkast' kan worden. De Schatkast kan van alles, zoals het voorlezen van een prentenboek. In elke aflevering wordt er voorgelezen uit een prentenboek. In de kast wonen Hak, Plak en Happer. Alle afleveringen richten zich op de geschreven taal, om peuters daar kennis mee te laten maken. Zo komen er letters en woorden voor in de Schatkast en wordt er daarmee 'ge-hakt' en 'ge-plakt'.

In de serie van Schatkast komen zowel fictieve als non-fictieve beelden voor. Meneer Jas bevindt zich tussen de animatiepoppen Hak en Plak en dat wordt afgewisseld met realistische beelden van bijvoorbeeld kinderen. Het kan ook voorkomen dat er een stukje getekende animatie in een aflevering zit. Er wordt op een rustige manier gesproken en er is communicatie met de kijker. In deze serie komen geen moeilijke woorden voor. Het verhaal speelt zich af op maximaal twee locaties en de aflevering heeft een herkenbare opbouw en begin en einde. Dit is voor kinderen goed te herkennen.

Leeftijdsadvies

Schatkast is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Op deze leeftijd beginnen kinderen zich te interesseren voor taal (letters en woorden). Op een speelse manier wordt door middel van een verhaal (prentenboek) met taal gespeeld in deze serie. Ook komen er fantasiefiguren zoals feeën en heksen voor. Als kinderen ouder dan 6 jaar zijn, neemt hun geloof in magie af, maar kijkers van 4 en 5 jaar zullen er nog van genieten. Daarbij wordt er rustig gesproken en is er veel structuur in het programma.

Bijzonderheden

Via bijgevoegde link in het blauwe blok bovenaan zijn enkele afleveringen van "De Schatkast" online te bekijken.

Jullie mening

Meer van De Schatkast

Website 4+ JR

De Schatkast

De Schatkast

De Schatkast

Meer weten...

Ook leuk

Game 4+ JR

Snowboardspel

Snowboardspel

Snowboardspel

Meer weten...

Boek 4+ JR

Woebie ziet spoken: een vakantie aan zee

Woebie ziet spoken: een vakantie aan zee

Woebie ziet spoken: een vakantie aan zee

Meer weten...

Boek 4+ JR

Het Feestvarken

Het Feestvarken

Het Feestvarken

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren