Productie-detail

De Reddertjes

De Reddertjes

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Als Bernard en Bianca van de Internationale hulp- en redvereniging van muizen horen dat er een weesmeisje gevangen gehouden wordt, gaan ze naar haar op zoek. Zullen ze haar vinden?

73 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Weesmeisje Penny wordt in een boot in het Duivelsmoeras gevangen gehouden door Medusa en haar onhandige hulpje Soeps. Ze hebben Penny nodig bij het vinden van een diamant, het Duivelsoog. Penny wil heel graag terug naar het weeshuis en gooit een fles met een boodschap erin in zee. De brief komt bij de Internationale hulp- en redvereniging van muizen. Bernard en Bianca gaan op zoek naar het meisje om haar te redden. Zal het ze lukken om Penny te vinden en te bevrijden? En zal Medusa de diamant te pakken krijgen?

De Reddertjes is een oorspronkelijk Amerikaanse animatiefilm van Disney. De film is Nederlands gesproken. Het taalgebruik is redelijk eenvoudig. Wel hebben de karakters in de film allemaal verschillende accenten, wat het soms lastig maakt om alles goed te verstaan. Af en toe worden er Nederlandstalige liedjes gezongen door de hoofdpersonen of door een voice-over. Deze liedjes sluiten goed aan op het verhaal. De Reddertjes kwam uit in 1977, waardoor het taalgebruik en de muziek soms wat gedateerd is. De film bevat echter genoeg spannende en grappige momenten waardoor het leuk is voor kinderen. Zo is er een grote albatros die als vliegtuig dient voor de muizen. Deze vogel, met de naam Overmoed, heeft nogal wat problemen bij het opstijgen. Ook het landen loopt niet altijd even soepel, wat voor grappige situaties zorgt. Tijdens de zoektocht naar Penny ziet de kijker soms een flashback. Bijvoorbeeld als de muizen aan de kat van het weeshuis vragen wanneer hij Penny voor het laatst gezien heeft. Aan het einde is er sprake van een flashforward als er van de afloop in het Duivelsmoeras overgeschakeld wordt naar het gezin waar Penny uiteindelijk zal belanden.

Leeftijdsadvies

De Reddertjes is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De film bevat enkele flashbacks en een flashforward. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen goed kunnen onderscheiden wat er eerder gebeurd is en wat er in het heden speelt. De film bevat ook een aantal spannende scènes, wat het ook erg aantrekkelijk maakt voor kinderen vanaf 5 jaar, vanaf deze leeftijd zijn ze namelijk op zoek naar avontuur. Op deze leeftijd zullen de kinderen ook het taalgebruik in de film goed kunnen volgen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Rocket Power

Rocket Power

Rocket Power

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Alvin en de Chipmunks

Alvin en de Chipmunks

Alvin en de Chipmunks

Meer weten...

Boek 5+ JR

Mee met de Pakjesboot

Mee met de Pakjesboot

Mee met de Pakjesboot

Meer weten...