Productie-detail

De Piraten! Alle buitenbeentjes aan dek

De Piraten! Alle buitenbeentjes aan dek

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
12 waarderingen

De chaotische Piratenkapitein wil niets liever dan samen met zijn stuntelige bemanning de 'Piraat van het Jaar' Trofee bemachtigen.

88 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

In deze 3D klei-animatie word je meegenomen naar het jaar 1837. De tijd dat de zeven zeeën nog beheerst werden door rovende, machtige piraten. Samen strijden zij elk jaar op Bloedeiland voor de felbegeerde 'Piraat van het Jaar' Trofee. Zo wil ook de chaotische en ietwat naïeve Piratenkapitein niets liever dan samen met zijn stuntelige bemanning de prijs bemachtigen. Maar eerlijk is eerlijk, met zijn knullige bemanning, zijn oude schip en zijn papegaai met overgewicht lijkt de overwinning heel ver weg. De Piratenkapitein zet alles op alles, reist de hele wereld over, komt in contact met de jonge wetenschapper Charles Darwin en gaat zelfs de strijd aan met de grootste piraten haatster ter wereld, de duivelse Engelse koningin Victoria. Zal de Piratenkapitein eindelijk Piraat van het Jaar worden? Of blijkt zijn inzet misschien iets te hoog te zijn geweest?

De snelle 3D beelden nemen de kijker mee in de heftige strijd om de 'Piraat van het Jaar' Trofee. De film zit vol humor in beeld en in de teksten. Zo probeert het onhandige piratenteam verschillende boten te overmeesteren, maar valt steeds de verkeerde schepen aan, zoals de boot met kinderen die op schoolreisje zijn, een boot met allemaal mensen die de pest hebben een nudistenboot en op een boot waar alleen maar spoken wonen. Veel zeemans woordgrapjes worden gebruikt als: Krijg nou scheurbuik, Wel Neptunus op naaldhakken en Neptunus op een tandem! De film is ook een echte familiefilm door de vele op volwassenen gerichte grappen. Zo is tijdens de visuele reis van het schip over de wereldkaart te zien dat de boot stopt bij een tax free winkel.

Leeftijdsadvies

Kinderen vanaf 9 jaar zijn goed in staat om ook de geschreven humor in de film te kunnen begrijpen. De aap die de wetenschapper Darwin bij zich heeft kan bijvoorbeeld niet praten en praat via tekstbordjes. Ook snapt een kind vanaf 9 de ironie die in de film zoals bijvoorbeeld het moment dat een uitgemergelde gevangene op de opmerking, ‘ je ziet er goed uit’ antwoordt: ‘Ja dank je, wat kilootjes kwijt’ . Een belangrijk element in de film is iets dierbaars op het spel zetten om mogelijke roem te behalen. Kinderen vanaf 9 jaar begrijpen deze sociaal emotionele worsteling.

Bijzonderheden

De Nederlandse stemmen worden onder andere ingesproken door Daniël Bossevain, Mark van Eeuwen, Nicolette Kluijver, Karin Bloemen, Levi van Kempen en Horace Cohen.

Trailer

Interview met regisseur Peter Lord (en een blik achter de schermen) (ondertiteld)

Jullie mening

Ook leuk

App 9+ JR

Drop the Chicken

Drop the Chicken

Drop the Chicken

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Escape from Planet Earth

Escape from Planet Earth

Escape from Planet Earth

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Zoop In Afrika

Zoop In Afrika

Zoop In Afrika

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren