Productie-detail

De ongelooflijke avonturen van Wallace en Gromit

De ongelooflijke avonturen van Wallace en Gromit

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

De uitvinden Wallace beleeft samen met zijn trouwe hond Gromit grappige en spannende avonturen.

90 min. : Serie op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Op deze DVD staan drie korte animatiefilmpjes met in de hoofdrol de uitvinder Wallace met zijn trouwe hond Gromit. Het eerste filmpje heet ‘Een heerlijk dagje uit’. Omdat de kaas op is en de maan van kaas is, besluit Wallace een raket te bouwen om hier naartoe te gaan. Hier komen de twee aan en beleven veel lol. Het tweede filmpje heet ‘De verkeerde broek’. Wallace heeft een bestuurbare broek uitgevonden. Helaas komt er een slechte pinguïn langs die hier misbruikt van maakt. Het derde filmpje heet ‘Op een haartje na’. Een slechte robothond maakt hondenbrokken van schapen. Hij geeft de schuld aan Gromit, maar Wallace laat dat natuurlijk niet gebeuren.

De filmpjes van Wallace en Gromit duren ongeveer 25 minuten. Wallace is een wat onhandige uitvinder die altijd geholpen wordt door zijn slimme hond Gromit. In ieder filmpje moeten de twee een probleem oplossen. Dit doen zij altijd samen op een grappige manier. Zo belandt de slechte hond uit het derde filmpje zelf in de schapenmachine waardoor hij geschoren wordt. Ook zit er voor de oplettende oudere kijker grapjes in, zo staat op de krant die Gromit leest: ‘Hond leest krant’. De filmpjes zijn Nederlands nagesynchroniseerd, alleen is allen tekst in beeld, zoals in kranten, nog in het Engels, daarom is er een voice over die dit in het Nederlands uitspreekt. De kijker krijgt het hele verhaal in chronologische volgorde te zien. De filmpjes eindigen met een happy end.

Leeftijdsadvies

Deze filmpjes zijn geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Zij zullen het verhaal, dat zich afspeelt in chronologische volgorde, goed begrijpen. In de film komen soms moeilijke woorden voor, zoals Bordeaux, deze worden niet uitgelegd maar wel duidelijk door het beeld. Daarnaast komt het voor dat een beeld wordt gegeven vanuit een karakter, dit zullen de kinderen ook begrijpen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Het grote Rijksmuseum voorleesboek

Het grote Rijksmuseum voorleesboek

Het grote Rijksmuseum voorleesboek

Meer weten...

App 4+ JR

Kleine beestje

Kleine beestje

Kleine beestje

Meer weten...

Boek 4+ JR

Het Grote Boek van Elmer

Het Grote Boek van Elmer

Het Grote Boek van Elmer

Meer weten...