Productie-detail

De Magische Wereld van Pardoes

De Magische Wereld van Pardoes

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
15 waarderingen

Pardoes is tovernar van de koning en is uitverkoren om Symbolica te redden van de gemene Pantagor.

20 min. : Serie op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Pardoes is de tovernar van Koning Pardulfus in Hartenstad, een stad in het land Symbolica. In dit land gelooft iedereen in fantasie en magie. Helaas komt de fantasie in gevaar wanneer een oude bekende genaamd Pantagor er alles aan doet om zelf koning van Symbolica te worden en de fantasie te laten verdwijnen. Pardoes is uitverkoren en door het volbrengen van de 11 toetsen moet hij Symbolica moet redden van de ondergang.

Het eerste seizoen bestaat uit 13 afleveringen die allemaal op de zender van Nickelodeon zijn uitgezonden. Het is een Nederlandse serie. De afleveringen zijn allemaal op dezelfde manier opgebouwd: het begint in het paleis waar er iets mis gaat waardoor de fantasie uit Symbolica zal verdwijnen. De oplossing is het uitvoeren van een toets door Pardoes. De toets gaat vaak bijna mis maar door hulp van Pardijn lukt het Pardoes dan toch om de toets te volbrengen. De serie draait om 7 karakters die veel voorkomen. Pardoes is een zeer zelfverzekerde jongen die een oogje heeft op de dochter van de koning, Pardijn. Pardijn is ook eigenwijs en gaat vaak op eigen houtje Pardoes helpen bij een taak. De Koning overkomt vaak wat en is een beetje dom. Almar is de grootmeester en het grote brein in de serie. Pantagor is de grote vijand en wordt bijgestaan door de rat Rattar. Pardoes is grootgebracht door Aliciana die als een moeder voor hem is.

Voor Pardoes is het volbrengen van de 11 toetsen een avontuur. Met de kijker wordt hij enigszins onwetend gehouden hoe het nu precies komt dat Pantagor zo'n hekel heeft aan Symbolica. Dit wordt pas aan het einde helemaal duidelijk. Pardoes twijfelt op een gegeven moment ook aan de oprechtheid van Almar, staat hij wel aan de goede kant? Het is duidelijk dat Pardoes en Pardijn verliefd op elkaar zijn, maar toch willen ze dat niet helemaal toegeven. De slechteriken in de serie zijn duidelijk te herkennen aan hun rode ogen als ze bijvoorbeeld zijn getransformeerd naar mens. Elke aflevering begint en eindigt met een terug- en vooruitblik.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder. Pardoes is een echte held, iets wat voor deze leeftijd nog steeds erg belangrijk is. Ook de opbouw van de afleveringen is elke keer weer hetzelfde. Moeilijke humor komt er niet voor in de serie, af en toe bij Rattar die als hulp van Pantagor regelmatig in de problemen komt. Soms komen er woordgrapjes voor, bijvoorbeeld wanneer Pardoes een net misgooit om Rattar te vangen zegt Rattar: "Bedankt, nu kan ik een keer gaan vissen". Pardoes maakt een duidelijke ontwikkeling door van tovernar naar held, hij blijft wel een beetje arrogant.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

De avonturen van Peter Pan

De avonturen van Peter Pan

De avonturen van Peter Pan

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Toy Story 2

Toy Story 2

Toy Story 2

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Toy Story 1

Toy Story 1

Toy Story 1

Meer weten...