Productie-detail

De Magische Sleutel

De Magische Sleutel

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Wanneer iemand een vraag stelt begint de magische sleutel te gloeien en word je meegenomen in het verhaal zodat je antwoord krijgt op de vraag.

10 min. : JimJam. : Elke dag om 19:15 en 19:50 uur.

Beschrijving inhoud

"De magische sleutel" is een animatieprogramma over drie kinderen, hun ouders, oma en Floppy de hond. Iedere keer wanneer iemand zich iets afvraagt aan het begin van een aflevering, gaat de sleutel aan de halsband van Floppy branden. Vervolgens belanden ze op de meest uiteenlopende plekken als een vliegveld, in een tekening, in een speelgoedfabriek en op een vreemde school. Dankzij het avontuur dat ze daar beleven krijgen ze antwoord op de vraag die iemand aan het begin stelde.

In een aflevering maakt een van de kinderen bijvoorbeeld een robot. Hij leest de handleiding niet, maar knutselt zomaar wat in elkaar. Hierdoor doet de robot alles verkeerd om, hij zegt zelfs 'foew' in plaats van 'woef'. Iemand vraagt zich af waarom de handleiding niet is gelezen. Vervolgens belanden ze in een speelgoedfabriek, waarin van alles mis gaat doordat iemand de handleidingen niet leest. Een van de kinderen leest vervolgens wel de handleiding van de machines en redt zo de fabriek. Eenmaal weer thuis leest hij ook de handleiding en zet de robot op de goede manier in elkaar. Andere lessen die worden geleerd zijn bijvoorbeeld eerst goed nadenken voordat je wat doet of zegt, jezelf respecteren en je goede eigenschappen ontdekken en hoe je iets goed uitlegt.

Er wordt rustig gesproken in de serie. Langere woorden worden extra duidelijk uitgesproken. Moeilijkere woorden worden vaker herhaald en worden duidelijk door wat er in beeld gebeurt. De hond Floppy kan niet praten, maar een voice-over vertelt tussendoor wat zijn gedachten zijn. De rest van de personages in de serie kan dit niet horen. De dialogen zijn soms wat aan de lange kant. De zinnen zijn daarentegen redelijk kort. Het beeldtempo is rustig. De beelden hebben felle kleuren. De beelden worden ondersteund door geluiden die de sfeer bepalen. Daarnaast wordt er redelijk veel gebruik gemaakt van effectgeluiden.

Leeftijdsadvies

De serie "De magische sleutel" is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar qua beeld, geluid en spraak. De onderwerpen zijn soms meer geschikt voor kinderen van 5 a 6 jaar, zoals het verhaal over het lezen van een handleiding.

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Efteling Kids Radio

Efteling Kids Radio

Efteling Kids Radio

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Rubbadubbers

Rubbadubbers

Rubbadubbers

Meer weten...

Boek 4+ JR

Alleen maar stoute kinderen

Alleen maar stoute kinderen

Alleen maar stoute kinderen

Meer weten...