Productie-detail

De Magische Draaimolen

De Magische Draaimolen

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
67 waarderingen

Tovenaar Zeebad heeft heel lang gevangen gezeten. Nu wilt hij de wereld in ijs veranderen. Dougal moet de tovenaar tegenhouden.

78 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

''De Magische Draaimolen" is een vanuit het Engels vertaalde, Nederlands gesproken animatiefilm met in de hoofdrol de hond Dougal. Wanneer Dougal tegen een magische draaimolen botst, komt er een tovenaar tot leven. Deze tovenaar, genaamd Zeebad, heeft 10.000 jaar gevangen gezeten. Zijn doel is om de wereld in ijs te laten veranderen. Als uiteindelijk Florence, het baasje van Dougal, in de bevroren draaimolen vast komt te zitten, moet Dougal actie ondernemen.

Volgens een andere tovenaar, Zebedee, is Zeebad alleen te verslaan door de drie verdwenen en betoverde diamanten terug te plaatsen op de oorspronkelijke plekken van de draaimolen. Mocht uiteindelijk Zeebad deze diamanten eerder vinden, dan zal hij ze gebruiken om de zon te laten bevriezen. Een van de diamanten is volgens Zebedee verborgen bij de draaimolen. De andere twee liggen elders verborgen. Middels een van Zebedee verkregen kaart, vertrekken Dougal en zijn vriendjes Ermintrude de koe, Brian de haas en Dylan de slak noordwaarts de bergen in. Hierbij krijgen ze hulp van een treintje die hen wegbrengt. Dit is het begin zijn van een groot avontuur waarin zowel de vrienden als Zeebad en zijn soldaat Sam opzoek gaan naar de diamanten. Een avontuur dat niet zonder gevaren blijkt te zijn. Zo moet er gevochten worden met Zeebad en een leger skeletten. Tevens zullen de twee tovenaars tegenover elkaar komen te staan. De vraag is wie dit avontuur zal overleven en wie uiteindelijk de diamanten vindt. Zal het Dougal lukken om zijn baasje Florence te bevrijden en de wereld te redden?

Leeftijdsadvies

Deze film van 78 minuten wordt muzikaal ondersteund, wat zorgt voor een bepaalde emotie of sfeer. Tevens bevat de film humor in zowel beeld, geluid als dialoog. De film heeft een rustig beeldtempo. Af en toe worden moeilijke woorden gebruikt zoals 'sereen', equivalent' en 'maniak'. Deze worden vervolgens niet uitgelegd. Deze film is niet geschikt voor de jongste kinderen. Dit vanwege de moeilijke woorden en de vaak ingewikkelde zinnen (bijvoorbeeld 'martel deze miserabele vlooienbal'). Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Zij zijn in staat in het rustige beeldtempo de verhaallijn van Dougal en zijn vriendjes te volgen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Holidaze - Toch nog Kerstmis

Holidaze - Toch nog Kerstmis

Holidaze - Toch nog Kerstmis

Meer weten...

Boek 5-9 JR

Bob Popcorn

Bob Popcorn

Bob Popcorn

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Stuart Little 3

Stuart Little 3

Stuart Little 3

Meer weten...