Productie-detail

De Leeuwenkoning 2: Simba's trots

De Leeuwenkoning 2: Simba's trots

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
46 waarderingen

Zal Kofu Simba werkelijk doden, of zal hij zich op tijd bedenken?

81 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

"De Leeuwenkoning 2: Simba's trots" is een vervolg op het eerste deel van de Leeuwenkoning. Het verhaal gaat verder waar het eerste deel eindigde: op de rots waar Rafiki het pasgeboren welpje van Simba en Nala aan het dierenrijk toont. In het koninkrijk van Koning Simba verzamelen alle dieren zich voor de ceremonie. De kleine Kiara wordt getoond aan alle dieren van het koninkrijk. Als dochter van koning Simba zal zij later koningin worden. Oom Scar is nog steeds een gemene slechterik. Hij heeft vroeger Simba's vader gedood, zodat hij koning kon worden. Kofu is zijn laatste nageslacht, nadat hij van de troon werd afgestoten door Simba en is daardoor zijn opvolger. De volgelingen van Scar zijn verbannen uit het koninkrijk. Op een dag wordt Kofu naar het koninkrijk gestuurd om vrienden te worden met Kiara, zodat hij dichter bij Simba kan zijn en uiteindelijk kan toeslaan om Simba te doden. Maar Kofu en Kiara worden vrienden en er ontstaat langzaam iets moois tussen die twee. Zal Kofu Simba werkelijk doden, of zal hij zich op tijd bedenken?

Het verhaal speelt zich af in chronologische volgorde. Kiara is het hoofdpersonage, om haar draait het hele verhaal. Ze wordt opgevoed door haar vader Simba en haar moeder Nala. Timon en Pumba zijn twee hele goede vrienden van Simba en houden af en toe een oogje in het zeil, om te voorkomen dat Kiara iets overkomt. Sira, de moeder van Kofu, wil koste wat kost dat Kofu in de plaats van Simba aan de macht komt. Daarvoor wil ze erg ver gaan. Het taalgebruik in de film is over het algemeen simpel en de gesprekken die worden gevoerd zijn goed te volgen. Alleen Zazoe, een wijze vogel, gebruikt af en toe moeilijke woorden, zoals protocol, eisen en uitschot.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit "De Leeuwenkoning 2: Simba's trots" aan bij kijkersvanaf 7 jaar. Hoofdpersonage Kiara maakt een groei en emotionele ontwikkeling door en er komen verschillende emoties en gevoelens aan bod. Ook gaat de film over leven en dood en is er een machtsstrijd tussen de leeuwen. Dit alles brengt een aantal spannende fragmenten met zich mee. Jongere kinderen zullen moeite hebben met het volgen van de verhaallijn en de groei en ontwikkeling van de karakters. Aantrekkelijk aan deze film zijn de vele liedjes die voorkomen. Daarbij opgeteld de grappige karakters, maakt het deze film spannend en humoristisch.

Trailer (Engelstalig)

Jullie mening

Meer van De Leeuwenkoning

TV & Film 7+ JR

De Leeuwenkoning

De Leeuwenkoning

De Leeuwenkoning

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

The Lion King 3D

The Lion King 3D

The Lion King 3D

Meer weten...

Ook leuk

Boek 7+ JR

Kijk- en ontdek Atlas

Kijk- en ontdek Atlas

Kijk- en ontdek Atlas

Meer weten...

Game 7+ JR

Run Fun

Run Fun

Run Fun

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Junior Songfestival

Junior Songfestival

Junior Songfestival

Meer weten...