Productie-detail

De Krekel

De Krekel

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Ga samen met de Krekel en zijn viool op pad in het bos. Je zult zien dat daar veel avonturen te beleven zijn!

40 min. Zdenek Miler. AL.

Beschrijving inhoud

De Krekel duurt 40 minuten en is een verzameling van zeven korte filmpjes over een klein, muzikaal krekeltje. Het krekeltje gaat altijd op stap met zijn viooltje en samen met zijn viooltje beleeft hij allerlei avonturen in het bos. Zo wordt zijn viool op een gegeven moment in een verhaal gebroken. Gelukkig is daar een aardige kever die hem wel voor hem wil maken. Ook beleeft de krekel een spannend avontuur wanneer hij vast komt te zitten in een spinnenweb. Met behulp van zijn viool lukt het hem uiteindelijk om te ontsnappen. Verder is er nog een verhaal waarin het krekeltje zijn viool kwijtraakt en een ander waarin twee luizen de boel op stelten brengen. In alle filmpjes wordt er niet gesproken. Je hoort alleen soms vaagjes "hallo" of "hoera". De muziek in de film is niet alleen belangrijk voor het krekeltje, ook wordt de sfeer van de film daardoor bepaald.

De zeven tekenfilmpjes heten: De Gebroken Viool, De Spin Op Het Koord, De Peer Van De Egel, De Zingende Zaag, Het Concert Van De Lieverheersbeestjes, De Dans Van De Cello en Het Slaapliedje.

Leeftijdsadvies

Doordat de film is opgedeeld in zeven korte filmpjes, kunnen jonge kinderen hun aandacht makkelijk bij de film houden. In de hele film wordt niet gesproken waardoor kinderen goed op de handelingen moeten letten. Omdat de diertjes herkenbaar zijn en menselijke trekjes hebben, levert dit geen problemen op. Het krekeltje krijgt in de film met een aantal problemen te maken die hij op moet lossen. Zo komt hij vast te zitten in een spinnenweb en verliest hij zijn viool. Al vanaf drie jaar beginnen kinderen het leuk te vinden om te kijken naar media waarin een personage problemen om moet lossen. Doordat er in de film niet gesproken wordt, er weinig locaties zijn en de dieren voor de kinderen erg herkenbaar zijn, is de film geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

Leeftijdsadvies: Vanaf 3 jaar

Opmerking

De maker van De Krekel is vooral bekend van zijn andere serie Het Molletje. Net zoals in Het Molletje wordt de muziek in De Krekel voorzien door de Tsjechische componist Vadim Petrov.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Winnie de Poeh: Spookpret & Zeg nog eens Boe!

Winnie de Poeh: Spookpret & Zeg nog eens Boe!

Winnie de Poeh: Spookpret & Zeg nog eens Boe!

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Regenboog de mooiste vis van de zee

Regenboog de mooiste vis van de zee

Regenboog de mooiste vis van de zee

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Ik zie Ik zie

Ik zie Ik zie

Ik zie Ik zie

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren