Productie-detail

De Kleine Prinses

De Kleine Prinses

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
63 waarderingen

De kleine prinses maakt altijd iets mee, ze is ziek, ze doet een spelletje of ze houdt een picknick.

11 min. : Zappelin. AL. : Onderdeel van KRO Kindertijd.

Beschrijving inhoud

“De Kleine Prinses” is een lief maar toch ook ondeugend en verwend meisje. In elke aflevering maakt ze iets mee wat jonge kinderen ook meemaken, ze zijn ziek, ze doen een spelletje of houden een picknick. Elke keer komt de Prinses in aanraking met verschillende emoties of begrippen zoals “winnen” of “je zin krijgen”. In het verhaal komen er verschillende personages voor die horen bij een koninklijk gezin; de koning en koningin, een dienstmeisje, een generaal, een kok etc. Samen met deze mensen en de twee huisdieren, hond Sproet en kat Snoes beleeft ze het verhaal.

Na de introductie hoor je een vertelstem die tegen de prinses praat. Als de prinses antwoord, vertelt zij meteen aan de kijker wat ze aan doen is. Er wordt rustig gesproken ook door de karakters. Het verhaal blijft overzichtelijk, vaak zijn er maar 6 karakters aanwezig in het verhaal. Het beeldtempo is rustig en de overgangen tussen verschillende beelden is ook langzaam. Het beeld lijkt op dat van een geanimeerd prentenboek. Moeilijke woorden komen soms voor, zoals ‘medaille’ en ‘bacteriën” worden niet uitgelegd. De afleveringen lopen goed af en er zit vaak iets leerzaams in, bv. “als je ziek bent moet je in bed blijven”.

Leeftijdsadvies

De dagelijkse gebeurtenissen, de stem die vragen stelt en het rustige beeld- en spreektempo maakt de serie “De Kleine Prinses” geschikt voor jonge kinderen vanaf 2 jaar. De emoties en gebeurtenissen zullen ze nog niet helemaal begrijpen, en de afleveringen duren meer dan 10 minuten. Vandaar dat het beter past bij kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen vanaf 2 jaar wel plezier hebben bij het kijken alleen zich minder lang kunnen concentreren.

Bijzonderheden

“De Kleine Prinses”is gebaseerd op de prentenboeken van Tony Ross.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Charlie en Lola - Seizoen 1 Deel 1

Charlie en Lola - Seizoen 1 Deel 1

Charlie en Lola - Seizoen 1 Deel 1

Meer weten...

App 3+ JR

Koppiekoppie Kippie

Koppiekoppie Kippie

Koppiekoppie Kippie

Meer weten...

App 3+ JR

Jop gaat eten

Jop gaat eten

Jop gaat eten

Meer weten...