Productie-detail

De Indiaan

De Indiaan

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
17 waarderingen

Als Koos erachter komt dat hij van oorsprong een indiaan is doet hij er alles aan om zijn wortels te ontdekken. Zal het Koos lukken om zichzelf te vinden?

76 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

"De Indiaan" is een drama jeugdfilm die gaat over de achtjarige Koos Steggerda. Hij begint zich langzaam te realiseren dat hij anders is dan zijn familie. Per toeval komt hij in aanraking met een Peruaanse familie en zo ontdekt hij dat hij afstamt van de Inca’s, een oude indianenstam in Peru. En dat hij door zijn Nederlandse ouders is geadopteerd toen hij een baby was. Wanneer zijn moeder vervolgens zwanger raakt, voelt Koos zich erg alleen en in de steek gelaten. Hij heeft het gevoel dat zijn ouders meer van de baby houden dan van hem. Om meer over zijn afkomst en zijn echte naam te weten te komen, begint hij aan een ontdekkingstocht die niet zonder gevaren blijkt te zijn. Zal het Koos lukken om zichzelf te vinden?

Het verhaal in de film is volledig geschreven vanuit het perspectief van Koos. Je ziet hoe hij de gebeurtenissen ervaart en beleeft en je hoort zijn gedachten en gevoelens. In de film spelen enkel realistisch levende karakters mee, de dialogen bevatten weinig tekst en het beeldtempo is rustig. Er wordt ook maar heel sporadisch gebruik gemaakt van sfeermuziek om de gebeurtenissen te versterken, juist de rust en leegte die de film uitstraalt is heel typerend voor het karakter van Koos. Een wijze les die de kijker aan het einde van de film meekrijgt is: ‘je bent gewoon wie je bent’.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit "De Indiaan" aan bij kinderen vanaf 6 jaar. Op deze leeftijd zijn kinderen zich steeds meer bewust van eigen emoties en die van anderen. Voor deze film is het belangrijk om die emoties te begrijpen. Daarnaast is dit ook een leeftijd waarop de interesse in andere landen en culturen ontstaat. Het rustige beeldtempo en de simpele dialogen zorgen ervoor dat deze film gemakkelijk te volgen is.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Antz

Antz

TV & Film 6+ JR

Alfred J. Kwak

Alfred J. Kwak

Alfred J. Kwak

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Chalkzone

Chalkzone

Chalkzone

Meer weten...