Productie-detail

De IJslandbende

De IJslandbende

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Een film over vriendschap en liefde, maar ook over rouwverwerking en verdriet.

73 min. 2018-02-15 00:00:00. NOBS. AL. Vanaf 15 februari 2018 in de bioscoop.

Kenmerken

  • Bioscoop
  • 73 minuten
  • Vriendschap, verdriet, rouwverwerking
  • IJsland, avontuur

Beschrijving inhoud

Twaalfjarige Sem leest in een brief van zijn overleden vader over een prachtige plek op IJsland. Daar hoopte zijn vader ooit heen te gaan, samen met Sem en zijn moeder. Sem besluit de IJslandbende op te richten om op expeditie te gaan. Met zijn beste vriend Mo, die voor ‘de swag’ mee zal gaan, zoekt hij naar ideale reisgenoten. Ondertussen vertelt zijn moeder dat haar nieuwe vriend bij hen in zal trekken. Op z’n zachtst gezegd botert het niet zo tussen deze bedrieglijke yogamaster en Sem. Op een dag zit hij echt in het vliegtuig. Naar IJsland. Gaat het Sem lukken om het gemis van zijn vader een plek te geven…?

De film start met vrolijkheid, vriendschap en ontluikende liefde. De sollicitaties naar een plek bij de IJslandbende zijn grappig in beeld gebracht. Sem vindt uiteindelijk bendeleden met ´skills´ die nodig zijn voor de avontuurlijke reis, zoals kracht, wijsheid, handigheid en ´swag´. Vanaf de reis naar IJsland slaat de lichtvoetige film om in een drama vol loodzware spanning. Ineens gaat het over grote emoties, zoals eenzaamheid, diep verdriet, gemis, spijt.

De film voelt een beetje vreemd aan. Het acteerwerk van bijvoorbeeld de moeder komt niet heel geloofwaardig over. Maar als je weet dat het de eerste speelfilm is van deze productiemaatschappij, dat de acteurs nauwelijks ervaring hebben en dat de film met behulp van crowdfunding gefinancierd is, nestelt deze film zich toch langzaam maar zeker in je hart. Het is een fijne film om op een druilerige dag te kijken. Maar denk wel even na over de privé-situaties van de kinderen. Rouwverwerking speelt een belangrijke rol in de film.

Leeftijdsadvies

De IJslandbende is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Wil je weten hoe je deze film inzet op de BSO? Kijk dan op de pagina van de Media van de Week van Kind & Media.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Bomvol Kennis (B.V.K.) Club

Bomvol Kennis (B.V.K.) Club

Bomvol Kennis (B.V.K.) Club

Meer weten...

App 6+ JR

Spongebob Dinner Dash

Spongebob Dinner Dash

Spongebob Dinner Dash

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Fairly Odd Parents

Fairly Odd Parents

Fairly Odd Parents

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren