Productie-detail

De Hoobs

De Hoobs

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

Elke aflevering beantwoorden de Hoobs interessante vragen die helemaal uitgeplozen worden.

25 min. : JimJam. : Elke dag om 18:30 en 20:00 uur op JimJam.

Beschrijving inhoud

"De Hoobs" zijn felgekleurde fantasiewezens, poppen, uit Hoobland. Hubba bubba is een hoob die andere hoobs naar de aarde stuurt om daar dingen uit te zoeken voor in de "hoobieclopedy". De Hoobs zijn dan ook erg leergierig en willen alles weten. Aan het begin van een aflevering wordt een vraag gesteld die door middel van verschillende onderdelen in het programma wordt beantwoord. De vaste onderdelen uit het programma zijn:

  • Een verhaal dat wordt voorgelezen door een voice-over. Hierbij zijn bewegende prenten te zien in beeld.
  • De hoobs gaan naar een plek op aarde waar de echte mensen leven om daar hun vraag te stellen.
  • Roba, een hoob die een soort verslaggeefster is, geeft verslag van wat zij heeft ontdekt op aarde. Hierbij zijn realistische beelden te zien.
  • Hubba Bubba die op het hoobnet zoekt naar informatie en dit vervolgens aan de andere hoobs vertelt.
  • Er wordt een liedje gezongen dat te maken heeft met het onderwerp van het programma.

Na ieder onderdeel zijn de Hoobs weer wat wijzer geworden en testen ze hun bevindingen. Iedere keer blijkt dat het net niet genoeg is wat ze weten, tot het laatste onderdeel van het programma. De onderdelen komen niet iedere aflevering in dezelfde volgorde voorbij. Vragen die bijvoorbeeld worden gesteld zijn: "Hoe kun je een reus worden?", "Hoe moet je een schat beschermen voor piraten?", "Wat draait telkens rond en rond zonder te stoppen?" en "Waarom lagen de gevonden noten in een hol?".

Bij de vraag over het beschermen van een schat worden verschillende kanten van het beschermen van belangrijke zakenbelicht. Zo is Roba bij Buckingham Palace, waar de koningin haar juwelen bewaard, is een filmpje te zien over hoe de mens door middel van een kluis met een dikke deur spullen bewaard, hoe piraten eruit zien om anderen af te schrikken en hoe mensen vogels afschrikken zodat ze niet bij de zaadjes in de grond komen. Aan het eind van een aflevering wordt de aflevering nog eens kort samengevat in het hoobnieuws, waarbij ook de beelden van de hele aflevering langskomen. Hierbij wordt antwoord gegeven op de vraag aan het begin van de aflevering, en hoe ze hier toe zijn gekomen.

De beelden volgen rustig op elkaar, maar er wordt wel redelijk vlot gepraat. Soms komen er ook moeilijkere woorden langs zoals 'bevinden', 'afhankelijk' en 'hoeveelheid'. Moeilijke nieuwe woorden die bij het onderwerp van de aflevering horen, zoals een paleis en een kluis, worden wel uitgelegd door middel van beelden en woorden. De hoobs hebben soms langere dialogen, maar door beeld kan de concentratie worden behouden.

Leeftijdsadvies

De serie "De Hoobs" is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. De onderwerpen en het gebruik van poppen die op de aarde tussen echte mensen komen spreken kinderen van deze leeftijd aan. De afwisseling van soorten beelden, de verschillende onderdelen in het programma, de felle kleuren en de liedjes tussendoor zorgt ervoor dat de concentratie langere tijd kan blijven. Wat wel lastig kan zijn is het volgen van de gesprekken omdat er redelijk vlot wordt gesproken.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Pim en Pom: het grote avontuur

Pim en Pom: het grote avontuur

Pim en Pom: het grote avontuur

Meer weten...

Boek 4+ JR

Storm

Storm

Game 4+ JR

Putt-Putt - Een verrassingsfeest voor Pep

Putt-Putt - Een verrassingsfeest voor Pep

Putt-Putt - Een verrassingsfeest voor Pep

Meer weten...