Productie-detail

De GVR

De GVR

TV & Film VANAF 7 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
2 waarderingen

Sofie wordt uit haar bed geplukt door een reus. Hij neemt haar mee naar reuzenland. Daar ontdekt ze dat hij heel vriendelijk is, maar dat niet alle reuzen dat zijn.

117 min. 2016-07-20 00:00:00. 6. Vanaf 20 juli 2016 in de bioscoop.

Kenmerken

 • Bioscoop
 • Familiefilm, fantasy
 • 117 minuten
 • 2D en 3D
 • Roald Dahl
 • Reuzen, fantasie, dromen

Beschrijving inhoud

Sofie woont in een weeshuis en lijdt aan slapeloosheid. Op een nacht kijkt ze uit het raam en ziet ze een enorm gedaante verschijnen; een reus! De reus pakt haar en neemt haar mee naar reuzenland, ergens ver weg in de bergen. Daar leert ze de reus kennen, die een beetje raar praat, maar heel vriendelijk is. Helaas zijn er ook kwaadaardige reuzen die graag mensenkinderen eten. Samen met de Grote Vriendelijke Reus gaat Sofie de strijd aan tegen deze reuzen.

De GVR is een verfilming van het gelijknamige boek van Roald Dahl. Het is een sprookjesachtige film en niet alleen leuk voor kinderen. De hoogstaande animatietechnieken en de haarscherpe beelden maken de film, die geregisseerd is door Steven Spielberg, alleen al fijn om naar te kijken. Daarnaast is het verhaal erg leuk, zoals de vele verhalen van Roald Dahl, en niet te ingewikkeld. Het idyllische karakter van de film komt mede door het beroep dat de GVR uitvoert. Hij is een dromenvanger en verspreidt ’s nachts fijne, grappige en rare dromen over de slapende mensen. Humor zit vooral in de taal die de GVR spreekt. Hij is nooit naar school geweest en vindt het moeilijk alle woorden juist te zeggen. Ook enkelvoud en meervoud haalt hij nog eens door elkaar. Leuk weetje: 30 jaar geleden kwam al een tekenfilm uit van De GVR. Dit is de eerste speelfilm.

Leeftijdsadvies

De GVR is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen ze fantasie van echt onderscheiden en zullen ze snappen dat de gebeurtenissen van de GVR niet echt zijn. Maar ze geloven het wel zodanig dat ze zich helemaal in het verhaal kunnen verliezen. Ook snappen ze de woordfouten van de GVR en de humor daarvan. Het leuke aan de spraak van de GVR is dat je hem toch altijd begrijpt. Vooral kinderen die het boek nog niet hebben gelezen zullen blij verrast zijn door de gebeurtenissen in de film. De kinderen die het boek wel hebben gelezen zullen alles net wat beter snappen.

 

Deze recensie is geschreven door de redactie van Mediasmarties.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Princess Stories Vol 3: Echte Schoonheid Zit Van Binnen

Princess Stories Vol 3: Echte Schoonheid Zit Van Binnen

Princess Stories Vol 3: Echte Schoonheid Zit Van Binnen

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Ice Age 5: Collision Course

Ice Age 5: Collision Course

Ice Age 5: Collision Course

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Ki

Ki