Productie-detail

De Gruffalo

De Gruffalo

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
79 waarderingen

Muis verzint een groot, eng beest met stekels op zijn rug, grote tanden en een wrat op zijn neus, maar dan staat hij opeens echt voor zijn neus.

27 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

"De Gruffalo" gaat over een kleine muis die opzoek is naar eten. Tijdens zijn zoektocht komt hij verschillende dieren tegen die hem wel zien zitten als lekker hapje. De muis verzint een eng dier, 'de Gruffalo', om de dieren af te schrikken. Een groot beest met stekels op zijn rug, grote tanden en een wrat op zijn neus. Het lukt de kleine muis om de dieren er bang voor te maken, maar dan staat ineens echt de Gruffalo voor zijn neus. De Gruffalo wil de muis ook op eten, maar de muis vertelt dat hij het gevaarlijkste dier in de bos is. De Gruffalo is niet bang voor de muis en gaat met hem mee het bos in. Daar komen ze dieren tegen die bang zijn voor de Gruffalo, waarop het grote beest ziet dat de muis gelijk heeft: muis is het gevaarlijkste dier in het bos. De Gruffalo wordt ook bang en vlucht. Als hij tegen een boom op loopt, valt daar een nootje uit. Precies waar de muis naar op zoek was: iets te eten.

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek. Een rustige vertelstem begeleidt de kijker. De vertelstem is een moeder eekhoorn die haar kinderen een verhaaltje voor het slapen gaan vertelt. Het taalgebruik is eenvoudig en rijmt, net als in het boek. Bepaalde acties worden herhaald, maar ook zinnen worden meerdere keren gezegd. Het verhaal van de Gruffalo wordt bijvoorbeeld meerdere keren verteld aan verschillende dieren in het bos. Als het grote beest met de muis mee loopt, herhaalt hij steeds de uitspraak 'merkwaardig hoor', als hij merkt dat de andere dieren bang zijn voor muis. De dialogen in deze film zijn eenvoudig en kijkers kunnen gemakkelijk meepraten met het verhaal. Humor in de film, komt vooral voor in beeld. Zo ziet de kijker in denkwolkjes hoe de Gruffalo eruit zou moeten zien.

Leeftijdsadvies

De toegankelijkheid van het taalgebruik en het rustige beeldtempo, maakt deze film geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De film is een chronologisch verhaal, zonder sprongen in de tijd. Bovendien worden veel acties en uitspraken herhaald en speelt alles zich af op 1 locatie (het dierenbos)

Trailer (Engels)

Jullie mening

Meer van De Gruffalo

Boek 3+ JR

De Gruffalo

De Gruffalo

De Gruffalo

Meer weten...

Ook leuk

App 3+ JR

Heppi naar Bed met Jop de Giraf

Heppi naar Bed met Jop de Giraf

Heppi naar Bed met Jop de Giraf

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Piet Piraat

Piet Piraat

Piet Piraat

Meer weten...

Boek 3+ JR

Een huis om open te vouwen

Een huis om open te vouwen

Een huis om open te vouwen

Meer weten...