Productie-detail

De GVR: De Grote Vriendelijke Reus

De GVR: De Grote Vriendelijke Reus

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
69 waarderingen

Sofie wordt meegenomen door de GVR, maar merkt al snel dat hij niet eng is.

88 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

In “De GVR” wordt het weesmeisje Sofie op een nacht wakker. Ze ziet uit haar raam een gigantische reus en kruipt vlug terug in bed. Maar de reus heeft haar gehoord en neemt haar mee naar Reuzenland. Sofie is vreselijk bang dat de reus haar op zal eten, maar het blijkt de ‘GVR’ te zijn, de Grote Vriendelijke Reus. Hij eet geen ‘mensbaksels’. De andere reuzen doen dat wel, zelfs de GVR is bang voor de reuzen die onder meer Bloedbottelaar, Bottenkraker en Vleeslap-eter heten. Sofie en de GVR worden vrienden en de reus laat Sofie zien wat hij voor werk doet: hij zoekt dromen uit in dromenland en blaast die ’s nachts de slaapkamers in. Op een dag ontdekken Sofie en de GVR dat de andere reuzen de kinderen uit weeshuizen willen opeten. Samen bedenken ze een plan en vragen de koningin van Engeland om hulp. Leger en luchtmacht worden ingeschakeld en de slechte reuzen worden gevangen genomen.

“De GVR” bevat enge stukjes. Zo is de openingscene behoorlijk spannend omdat Sofie denkt dat ze opgegeten wordt. Verder zijn de scènes met de ‘slechte’ reuzen angstaanjagend. Aan het eind van de film worden de reuzen gevangen genomen, maar eentje blijkt nog vrij te zijn. In deze scène wordt de GVR aangevallen waardoor hij bewusteloos raakt en Sofie moet vluchten en bedolven raakt onder puin. De reuzen hebben een eigen soort taal met verbasterd Nederlands. Zo zijn de vieze snoskommers ‘smeerlijk’en ‘walgzaam’. De GVR zegt ook dingen als: ‘wat heeft wij hier’ en ‘ik is een buitenbenige reus’. In “De GVR”worden twee vrolijke liedjes gezongen, door Sofie en de GVR.

Leeftijdsadvies

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl. "De GVR" is voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij houden van onzinwoorden en zijn steeds beter in staat werkelijkheid van fantasie te onderscheiden. Zij zullen beter dan jongere kinderen begrijpen dat de enge stukjes niet de werkelijkheid zijn. Wel geloven zij nog in magie, al wordt dat steeds minder.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

The Cat in the Hat

The Cat in the Hat

The Cat in the Hat

Meer weten...

Website 6+ JR

Huisje Boompje Beestje

Huisje Boompje Beestje

Huisje Boompje Beestje

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Supernick

Supernick

Supernick

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren