Productie-detail

De Grote Boze Vos

De Grote Boze Vos

TV & Film VAN 5 T/M 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Op een boerderij op een heuvel wonen alle dieren vredig bij elkaar. Maar niets is zo rustig en kalm als je misschien wel denkt...

83 min. 2019-12-04 12:00:00. : Benjamin Renner en Patrick Ambert. AL.

Omschrijving

Op een boerderij op een heuvel wonen alle dieren vredig bij elkaar. Maar niets is zo rustig en kalm als je misschien wel denkt. De dieren zijn namelijk een beetje in de war. De vos wil graag groot en boos zijn, maar niemand is bang voor hem. De wolf probeert hem te helpen met nieuw plan: als de vos een nest eieren steelt en die uitbroedt, kunnen ze straks een heleboel kippen eten! Het plan loopt gesmeerd, tot de vos erachter komt hoe lastig het is om een kuikentje op te eten als het denkt dat je zijn moeder bent…

Tegelijkertijd probeert het varkentje alle werkzaamheden op de boerderij in goede banen te leiden, maar zijn vriendjes de eend en het konijn zorgen telkens voor moeilijkheden. Bijvoorbeeld als er een slome ooievaar op het erf verschijnt en iemand anders de baby moet afleveren, of als er kerstcadeautjes moeten worden afgeleverd bij de dieren. Als dat maar goed afloopt…Een wirwar aan meeslepende  avonturen vol verassingen en met veel grappige en onverwachte gebeurtenissen.

De film is geregisseerd door Benjamin Renner en Patrick Ambert en is gemaakt met Nederlandse stemmen van Ruth Beeckmans, Jan Schepens, Gène Bervoets en David Davidse.

De film bestaat uit drie korte verhalen en is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van de Oscargenomineerde regisseur Benjamin Renner (klik hier). Met zijn eerdere film Ernest en Célestine won hij al grote internationale prijzen.

Oordeel

Tegenwoordig is er via de media een overgroot aanbod van felgekleurde en schreeuwerige tekenfilms beschikbaar. Veel kinderen kijken hier het liefst de hele dag naar en ouders zijn hier niet altijd blij mee. Gelukkig zijn er wel degelijk ook animatiefilms die, naast dat ze gewoonweg heel leuk zijn, ook nog een fantasierijk verhaal brengen en met groot vakmanschap gemaakt zijn. De Grote Boze Vos is daar een voorbeeld van. Vanwege de meeslepende verhalen en de prachtige traditionele animatiestijl in combinatie met de achtergronden die in waterverf zijn uitgevoerd is de film een plezier om naar te kijken. De dieren in de film hebben stuk voor stuk hun eigen hilarische persoonlijkheden met menselijke trekken. De makers scoren punten omdat ze rolpatronen op een grappige manier aan de kaak stellen en daarmee de kleine en grote kijkers aan het denken zetten. Ook bevat de film talloze verwijzingen naar filmklassiekers en veel humor.

Leeftijdsadvies

De vertelvorm van drie kortere episodes is perfect voor kleinere kinderen. Kinderen tussen 5 en 9 en hun ouders zullen het meeste plezier aan de film beleven. Vooral samen gaan kijken dus!

 
* Deze recensie is geschreven door Merel Gilsing van Studio Zorro *

Jullie mening

Ook leuk

Game 5+ JR

Kinect Adventures!

Kinect Adventures!

Kinect Adventures!

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring

Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring

Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring

Meer weten...

Boek 5+ JR

De opvreters

De opvreters

De opvreters

Meer weten...