Productie-detail

De groeten van Mike!

De groeten van Mike!

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
16 waarderingen

Mike is genezen van leukemie en mag naar huis, maar zijn moeder is aan de drank en kan niet voor hem zorgen. Jeugdzorg wordt ingeschakeld!

14 min. : Bioscoopfilm. 6. : 12 december 2012.

Beschrijving inhoud

De 10-jarige Mike heeft maandenlang in het ziekenhuis doorgebracht, hij heeft leukemie gehad, maar hij is inmiddels genezen. Dan komt de dag dat hij naar huis mag, maar zijn moeder komt niet opdagen. De moeder van Mike is namelijk aan de drank geraakt doordat ze moeilijk kon omgaan met de ziekte van Mike. Jeugdzorg wordt ingeschakeld, maar dat ziet Mike totaal niet zitten, hij kan prima voor zichzelf zorgen! En het is ook nog eens Kerst, natuurlijk wil hij het liefst Kerst met zijn moeder vieren.

De film vertelt een emotioneel verhaal van een jongen die het liefst bij zijn moeder wil blijven. In de film ontmoet Mike ook Vincent, een jongen die verlamd is geraakt doordat een vrachtwagen hem op de fiets heeft aangereden. Je ziet Vincent worstelen met het leven wat hij nu moet leven. Humor komt af en toe voor. Mike is een ontzettende eigenzinnige jongen en neemt geen blad voor de mond, zo noemt hij de dame van jeugdzorg 'Poedel' en gooit hij mentos in zijn cola zodat dat overspoelt, gewoon omdat dat kan. Hij doet zelfs alsof hij gek is terwijl een pleeggezin hem komt ophalen. moeilijke woorden komen voor (pleeggezin, afweersysteem) die niet altijd uitgelegd worden (leukemie wordt wel uitgelegd).

Leeftijdsadvies

De groeten van Mike! is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen in deze leeftijd houden van hoofdpersonen die dingen doen die ze zelf niet durven. Mike vertegenwoordigd dit doordat hij zich nogal eigenwijs is. Er wordt in de film erg uitgegaan hoe Mike zijn probleem verwerkt, dit zie je ook terug bij de worsteling van Vincent. Dit past erg bij hoe 8-jarigen naar de wereld kijken. Verder komt er veel kattenkwaad kijken. Het is een familiefilm met een heftig thema maar die wel op een kinderlijke manier wordt gebracht. Jongere kinderen zullen Mike wel stoer vinden, maar de essentie van het verhaal niet (goed) begrijpen.

Bijzonderheden

  • De makers van deze film maakten ook de films Kruimeltje en Pietje Bell.
  • Vincent wordt gespeeld door Faas Wijn, hij speelde de hoofdrol in Tony 10.
  • Het lied wat bij deze film hoort heet 'het Leven is een melodie' en wordt gezongen door Brett (deed mee met The Voice Kids 2011) en Lil Kleine.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

Website 8+ JR

TypeTopia

TypeTopia

TypeTopia

Meer weten...

Game 8+ JR

Rolit tegen Sinterklaas

Rolit tegen Sinterklaas

Rolit tegen Sinterklaas

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

De Gilfactor

De Gilfactor

De Gilfactor

Meer weten...