Productie-detail

De Griezelbus

De Griezelbus

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

Onnoval heeft een griezelverhaal geschreven dat echt uitkomt. Nu moet hij zorgen dat iedereen er heelhuids vanaf komt.

96 min. : Film op DVD. 9.

Beschrijving inhoud

Op de school van Onnoval komt de griezelverhalenschrijver Nol van Paulo voorlezen. Onnoval wil ook schrijver worden, maar Nol waarschuwt hem voor Ferluci, de duivel van verhalen. Als Onnoval zijn verhaal aan Ferluci geeft, zal het echt gebeuren. Omdat Onnoval gepest wordt door Gino schrijft hij een verhaal waarin Gino wordt vermoord door graaf Vlapono tijdens een schoolreisje in het griezelpretpark. Omdat Onnoval zo boos is geeft hij het verhaal toch aan Ferluci. Hij krijgt er echter spijt van en zal tijdens het zich afspelen van het verhaal Gino moeten redden. Dit gaat echter niet gemakkelijk. Zal het Onnoval lukken Gino te redden?

Omdat het griezelverhaal van Onnoval echt gebeurt, komen er in deze film veel gevechten en spannende gebeurtenissen voor. Deze scènes bevatten veel snelle beelden. De spannende scènes zijn redelijk heftig. Door de sfeermuziek op de achtergrond wordt dit nog eens versterkt. Veel kinderen zullen zich kunnen inleven in Onnoval omdat hij een realistisch leven heeft. De film is Nederlands gesproken en er wordt snel gepraat. Verder zit er humor in de film. Bijvoorbeeld als Gino in zijn broek plast als hij bijna wordt aangevallen door graaf Vlapono. De film heeft een happy end.

Leeftijdsadvies

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Dit komt omdat de film vaak spannend en zelfs eng is (donkere beelden, enge muziek, gemaskerde figuren, geweld, leven en dood). Producties over avontuurlijke mysteries sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen vanaf 10 jaar. Bovendien zijn kijkers rond deze leeftijd kritischer ten aanstaande van geweld en spanning in films.
Jullie mening

Ook leuk

Boek 10+ JR

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

A Christmas Carol

A Christmas Carol

A Christmas Carol

Meer weten...

Boek 10-12 JR

#groep8

#groep8

#groep8

Meer weten...