Productie-detail

De Gilfactor

De Gilfactor

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
80 waarderingen

Kinderen laten hun moeder schrikken. Hoe harder de moeder gilt, hoe meer geld ze verdienen voor het goede doel.

15 min. : Zapp. AL. : Vanaf zaterdag 29 september start van een nieuw seizoen. Zie link volgende aflevering.

Beschrijving inhoud

In "De Gilfactor" laten kinderen hun moeder schrikken. Dat is de bedoeling althans, want hoe harder er wordt gegild hoe meer geld er gaat naar een goed doel. Voor een zo hard mogelijke gil smeedt presentator Klaas van Kruistum samen met een kind een complot. Elke aflevering mag een kind zijn of haar moeder laten schrikken. Ze mogen zelf aangeven op welke manier ze dat willen doen. Voordat ze overgaan tot actie vertellen ze welk goede doel ze hebben gekozen. De presentator Klaas en eventueel nog meer mensen helpen bij het uitvoeren van het complot. Kinderen mogen hun moeder drie keer laten schrikken. Na afloop wordt met een echte schrik- en gilmeter vastgesteld hoeveel geld er is verdiend.

In De Gilfactor staan de kinderen zelf centraal. De presentator ondersteunt en geeft af en toe informatie middels een voice-over. Het programma is vlot gemonteerd en sfeer muziek zorgt voor extra spanning. De “schrik” wordt bijvoorbeeld een paar keer herhaald en vlak voor het moment suprème horen we spannende muziek.

Leeftijdsadvies

Vanaf een jaar of acht kijken kinderen het liefste naar andere kinderen die minstens even oud zijn. Eigen identiteit en zich onderscheiden gaan een belangrijke rol spelen. Op deze leeftijd worden kinderen wat brutaler en zijn de motorische vaardigheden goed ontwikkeld. In De Gilfactor hebben kinderen veel eigen inbreng; ze kiezen zelf een manier om hun moeder aan het gillen te krijgen en mogen bepalen waar het geld naar toegaat. Een beetje durf en handigheid komen ook goed van pas. Deze aspecten maken dat De Gilfactor goed past bij kinderen van acht jaar en ouder.

Jullie mening

Ook leuk

Website 8+ JR

Cartoon Network

Cartoon Network

Cartoon Network

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

E.T.

E.T.

Boek 8+ JR

In volle vaart

In volle vaart

In volle vaart

Meer weten...