Productie-detail

De Freggels

De Freggels

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Beleef de avonturen van de kleurrijke Freggels in hun Freggelgrot.

25 min. : RTL Telekids. AL.

Beschrijving inhoud

"'De Freggels" gaat over verschillende kleurrijke handpoppen met gekleurd haar, lange staarten, ogen zo groot als pingpongballen en een grote neus. De Freggels vormen een bont gezelschap dat woonachtig is in de Freggelgrot met vele gangen en verscheidene uitwegen. De verschillende ondergrondse uitwegen komen bijvoorbeeld uit bij uitvinder Doc en zijn hond Sprokkel en bij de tuin van de Griezels. Echter is het voor de kleine Freggels een riskante onderneming om iets bij de grote Griezels, harige en niet al te slimme wezens, uit de tuin te halen.

De afleveringen van 'De Freggels' gaan voornamelijk over de vrienden Gobo, Wimmie, Mollie, Jet en Bobby. Echter doen er nog veel andere Freggels mee die zich wat meer op de achtergrond bevinden. De Freggels brengen de dagen door met het maken van plezier. Dit doen ze door te dansen, te zingen en veel te lachen. Iedere Freggel heeft zijn of haar eigen persoonlijkheid. Zo is Gobo een echte leider en is Wimmie een ware twijfelaar. In de afleveringen komen tal van karakters voor. In de grot wonen naast de Freggels namelijk ook Doeners. Dit zijn een soort bouwvakkers met helmen op die alleen maar bezig zijn met het construeren van gebouwen. Ook is er een pratende storthoop genaamd Gloria waar de Freggels naartoe gaan wanneer ze een goede raad willen. Gloria wordt hier bijgestaan door de twee ratten Filo en Soof. Verder is daar Gobo's reizende oom Roel die als ware ontdekkingsreiziger de mensenwereld ontdekt. De betreffende karakters hebben vrolijke passende stemmetjes en geregeld wordt er door hen een liedje gezongen. De afleveringen bevatten een rustig beeld- spreektempo en geen moeilijke woorden. Af en toe wordt er gebruik gemaakt van humor. Het idee achter de serie is dat wanneer je ruzie hebt dit niets oplost. Zo leven de Freggels in harmonie, staat vriendschap centraal en wordt ruzie opgelost door te praten of te zingen.

Leeftijdsadvies

'De Freggels' is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De vrolijke en kleurrijke Freggels spreken kinderen van deze leeftijd aan. Tevens zullen kinderen van deze leeftijd de gezongen liedjes erg leuk vinden. Zo is er de nodige afwisseling waardoor zij de serie geconcentreerd kunnen blijven volgen. Verder zijn de afleveringen herkenbaar vanwege de terugkerende karakters en het feit dat het verhaal zich afspeelt in dezelfde setting.

Bijzonderheden

  • De Nederlandse stem van Gobo is ingesproken door Frans van Dusschoten. Hij verleende zijn stem aan diverse figuren in kinderseries zoals Meneer de Uil, Brilsmurf en Paulus de bBoskabouter. Verder is hij bekend geworden door zijn successen met Andre van Duin.
  •  De Nederlandse stem van Wimmie is ingesproken door Olaf Wijnants. Hij verleende zijn stem aan diverse figuren in kinderseries. Zo was hij te horen in Ducktales, Pokemon en Rescue Rangers. Verder was hij op televisie te zien bij Kinderen geen bezwaar en GTST.

Jullie mening

Ook leuk

Website 4+ JR

OorkaanVoorThuis

OorkaanVoorThuis

OorkaanVoorThuis

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

K3 Dierenhotel (2014)

K3 Dierenhotel (2014)

K3 Dierenhotel (2014)

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Olivia

Olivia

Olivia

Meer weten...