Productie-detail

De Fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
76 waarderingen

Meneer De Uil vertelt alles over de avonturen van Juffrouw Ooievaar, Zoef de Haas, Bor de Wolf, Meneer de Raaf, de Gebroeders Bever en de rest van de dieren.

5 min. : RTL Telekids. AL. Alleen digitaal te bekijken.

Beschrijving inhoud

"De Fabeltjeskrant" is een soapserie met veel verschillende sprekende dierenpoppen. In Fabeltjesland maken de dieren zoals Bor de Wolf, Juffrouw Mier en Zoef de Haas van alles mee. In een aflevering van ongeveer 5 minuten wordt de kijker door Meneer de Uil bijgepraat over wat er vandaag weer is gebeurd.

Iedere aflevering begint met Meneer de Uil in de boom die de kijker door de gebeurtenissen van die dag loodst. Meestal is er een conflict tussen enkele dieren dat moet worden opgelost, maar meestal lukt dit niet voor het eind van de aflevering. De kijker wordt zo geprikkeld om de volgende keer weer te kijken. Aan het eind van de aflevering wenst Meneer de Uil de ‘Kijkbuiskinderen’ een goede nacht.

Leeftijdsadvies

Omdat “De Fabeltjeskrant” een oude serie uit 1968 is, komen er regelmatig woorden en uitdrukkingen voor die in die tijd gebruikelijk waren, zoals: de vinger in de pap, onverrichter zake, de nodige tongen in beweging heeft gebracht etc. In de afleveringen wordt verwezen naar de vorige aflevering. Kinderen vanaf 4 jaar begrijpen dit. De cliffhanger aan het van de aflevering is geschikter voor kinderen vanaf 5 jaar. Door de karakters en de leef- en belevingswereld is de serie geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film

Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film

Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Tupu

Tupu

TV & Film 4+ JR

Napoleon

Napoleon

Napoleon

Meer weten...