Productie-detail

De Dolle Tweeling 2

De Dolle Tweeling 2

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
53 waarderingen

Hanni en Nanni zijn weer terug in een nieuw avontuur. Deze keer moet de tweeling voorkomen dat hun nieuwe klasgenootje wordt ontvoerd!

90 min. : Film op DVD. AL.

Hanni en Nanni zijn weer terug met een nieuw avontuur. Deze keer moet de tweeling voorkomen dat hun nieuwe klasgenootje wordt ontvoerd!

Na de zomervakantie gaan de tweelingzusjes Hanni en Nanni terug naar hun meisjesinternaat. Maar al voor het jaar is begonnen, zijn er weer problemen. Het gaat niet goed tussen de ouders van de tweeling. Ook op het internaat is er nogal wat veranderd. Er is een nieuwe schoolleiding en er zijn nieuwe leerlingen. Onder de meisjes gaat de roddel rond dat er een echte prinses op het internaat is. Dan komt ook nog het knappe neefje van een van de leraressen op school. Als enige jongen krijgt hij natuurlijk alle aandacht. Maar wie van de nieuwe leerlingen is nou de echte prinses? En waarom doet die nieuwe lerares zo geheimzinnig? De tweeling gaat natuurlijk op onderzoek uit!

De Dolle Tweeling 2 is een bioscoopfilm. Hij duurt 90 minuten. Het is een Duitse film, maar alle teksten en liedjes zijn Nederlands gesproken.

___________________________________________________________
Informatie voor ouders en professionals

___________________________________________________________

Beschrijving inhoud

In dit vervolg op "De Dolle Tweeling" keren Hanni en Nanni weer terug op hun geliefde meisjesinternaat De Lindenhof. Maar voordat het jaar is begonnen dienen de eerste problemen zich alweer aan: het gaat niet goed tussen de ouders van de tweeling, houden ze nog wel van elkaar? Ook De Lindenhof heeft problemen, er is geen geld meer en directrice Theobald moet hals over kop een reis maken. Een invalster komt haar lessen overnemen en de twee andere leraressen mevrouw Magerlijn en mademoiselle Bertoux moeten de school draaiende houden. Onder de meiden gaat al gauw de roddel dat er een echte prinses op De Lindenhof is, het nichtje van de tweeling doet meteen haar best om in de smaak te vallen bij de meest waarschijnlijke kandidaat. Wanneer het knappe neefje van mademoiselle Bertoux aankomt is de chaos compleet. Als enige jongen op een meisjesinternaat krijgt hij natuurlijk alle aandacht. Maar wie is nou de echte prinses? En waarom doet die nieuwe lerares zo geheimzinnig? De tweeling gaat natuurlijk op onderzoek uit!

De film is nagesynchroniseerd vanuit het Duits, ook de liedjes zijn in de Nederlandse versie vertaald. Het grootste gedeelte van de film wordt getoond vanuit het perspectief van de twee meiden. Af en toe wordt er geschakeld naar de leraressen en de ouders. De komische momenten worden uitvergroot door effectgeluiden, bijvoorbeeld wanneer nichtje Elisabeth een geheim moet bewaren. Zij beeldt dan uit dat ze haar mond op slot doet, dit wordt begeleid door de geluiden. De familie van de tweeling is de rode draad door de film, de relatie tussen de ouders, de komst van hun nichtje op het internaat en natuurlijk de relatie tussen de zussen. De problemen tussen de ouders zijn erg realistisch. Ook het thema jongens vs meisjes komt aan bod, met de komst van Philippe hebben de meisjes van het internaat iemand gevonden om hun aandacht op te richten. Maar Philippe houdt niet van meisjes en is liever met schermen bezig. Wanneer een nieuw meisje van hem wint met schermen neemt hij een stapje terug en raakt bevriend met de meiden. De komische elementen worden vooral gevormd door nichtje Elisabeth en mademoiselle Bertoux, beiden chaotische persoonlijkheden.

Leeftijdsadvies

Omdat het gaat over jonge meisjes is deze film zeer geschikt voor kinderen (vooral meisjes) vanaf ongeveer 8 jaar. Deze kinderen vinden het leuk om naar producties te kijken met karakters van ongeveer dezelfde leeftijd. De realistische problemen van de meiden (en de ouders) spreekt deze leeftijdsgroep ook steeds meer aan. De vriendschap die de meiden onderling maken is ook voor kinderen van deze leeftijd een deel van hun belevingswereld.

Trailer

Jullie mening

Meer van De Dolle Tweeling

TV & Film 7+ JR

De Dolle Tweeling

De Dolle Tweeling

De Dolle Tweeling

Meer weten...

Ook leuk

Game 8+ JR

Area Builder

Area Builder

Area Builder

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Draken: Rijders van Berk

Draken: Rijders van Berk

Draken: Rijders van Berk

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Johan en de Verenkoning

Johan en de Verenkoning

Johan en de Verenkoning

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren