Productie-detail

De Dokter Corrie Show

De Dokter Corrie Show

TV & Film VANAF 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

De Dokter Corrie Show is een veilige plaats voor elke vraag en elk gesprek. In deze show is niks te gek!

20 min. 2015-03-15 18:15:00. NTR. AL. Elke zondag om 18.15 uur bij Zapp op NPO3.

Kenmerken

  • Televisieserie
  • 20 minuten
  • Educatief 
  • Seksualiteit
  • Toelichting moeilijke woorden 

Beschrijving inhoud

In het tv-programma De Dokter Corrie Show krijg je antwoord op al je vragen over seksualiteit. Dr. Corrie is gespecialiseerd in het nader onderzoeken van allerlei onderwerpen die te maken hebben met seks. Het gaat hierbij om onderwerpen als zoenen, versieren, porno, zelfbevrediging en je grenzen aangeven. Op een grappige manier geeft zij hierover uitleg.

Dr. Corrie is een hele bijzondere dokter die open staat voor alle vragen waar jongeren in de puberteit tegen aanlopen en die soms moeilijk bespreekbaar kunnen zijn. Ze gaat hier op een nette manier op in, geeft heldere uitleg, ruimt misverstanden uit de weg en laat passend beeldmateriaal zien. Hierbij wordt ze geholpen door een testpanel van jongeren en door bekende Nederlanders die vragen beantwoorden over het desbetreffende onderwerp. Soms is dr. Corrie ook wel een beetje onhandig en voelt ze zich ongemakkelijk bij het uitspreken van bepaalde woorden, dit zorgt voor een grappig geheel.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het programma De Dokter Corrie Show aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 11 jaar. Vanaf deze leeftijd raken kinderen in de puberteit en worden zij nieuwsgieriger naar alle dingen die horen bij het fenomeen seks. Hier speelt dit programma op in door op een leuke en leerzame manier informatie te geven en hen op een verantwoorde manier seksuele voorlichting te geven.

Mening recensent

Seksualiteit is vaak - zowel op school als thuis - een moeilijk bespreekbaar onderwerp. Jongeren zijn van nature erg nieuwsgierig naar alles wat hiermee te maken heeft. Als leerkracht weet ik uit ervaring dat het belangrijk is om hierop in te spelen. Je wil tenslotte wel dat ze op een veilige en verantwoorde manier opgroeien. Alleen welke informatie geef je wel en welke niet? Welke vragen leven er bij hen? En welke misvattingen? Hierop kun je als volwassene eenvoudig op inspelen door afleveringen te laten zien van De Dokter Corrie Show. Ik ben van mening dat het een hele waardevolle toevoeging is in de opvoeding van jongeren.

 


DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Website 11+ JR

Anne Frank Videodagboek

Anne Frank Videodagboek

Anne Frank Videodagboek

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Ik wil naar huis

Ik wil naar huis

Ik wil naar huis

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Alex FM

Alex FM

Alex FM

Meer weten...