Productie-detail

 De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter

De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
36 waarderingen

Gaat het de Club lukken om de Speelgoeddokter te ontmaskeren?

70 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Vlak voor 5 december verdwijnt Sinterklaas op een mysterieuze wijze uit het kasteel. De Pieten begrijpen er niets van. Als Sinterklaas even later vanzelf weer opduikt, zegt hij onaardige dingen en gedraagt hij zich vreemd. Hij is niet zo lief als de echte Sinterklaas. Wat is er met Sinterklaas gebeurd toen hij weg was? En wat deed de Speelgoeddokter in het kasteel? Mees en zijn buurmeisje Katja zoeken uit wat er met Sinterklaas gebeurd is en wat het geheim is van de Speelgoeddokter. Pakjesavond loopt gevaar, Mees en Katja moeten zo snel mogelijk de Pieten van De Club van Sinterklaas waarschuwen! Gaat het de Club Pieten, Mees en Katja lukken om pakjesavond dit jaar toch nog door te laten gaan?

Er komen veel verschillende karakters voor, de verschillende Pieten (Testpiet, Kluspiet, Talentpiet, Muziekpiet, Profpiet, Hoge Hoogte Piet en Keukenpiet) hebben allemaal hun eigen specifieke karakteristieke eigenschappen. De Pieten praten rustig tegen elkaar waardoor ze goed te volgen zijn. Ditzelfde geldt ook voor Sinterklaas. In de film komen twee Sinterklasen voor één robot en de echte Sinterklaas. Beide komen duidelijk in beeld met duidelijke verschillen (een gemene en een goede Sinterklaas). Ook zien de kinderen dat de gemene Sinterklaas gemaakt en ingesproken wordt door de Speelgoeddokter. Tijdens de film wordt er veel gewisseld van locaties tussen het kasteel van Sinterklaas, de werkplaats van de gemene Speelgoeddokter en het huis van Katja en Mees. Aan het begin en aan het eind van de film is er een voice-over, de voice-over is Mees. In de film zitten liedjes, gezongen door Talentpiet samen met Katja.

Leeftijdsadvies

'De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter' is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Er komen veel personages voor en kinderen vanaf deze leeftijd kunnen hier beter tussen schakelen. Sinterklaas wordt ontvoerd door de gemene Speelgoeddokter. Kinderen vanaf 5 jaar hebben een voorkeur voor avontuurlijke contexten, en zullen de gemene Speelgoeddokter aantrekkelijk vinden in deze film. De spannende momenten in de film worden afgewisseld met vrolijke momenten, zoals de liedjes van Talentpiet.

Bijzonderheden

'De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter' is de eerste bioscoopfilm van 'De Club van Sinterklaas', dat sinds 1999 al 13 jaar onafgebroken op televisie te zien is. De TV-serie is reeds tweemaal bekroond met de Cinekid Kinderkast Award, de prijs voor beste fictie kinderprogramma en werd in 2007 genomineerd voor de Gouden Stuiver.

Officiële Club van Sinterklaas lied 2012

Sinterklaas Special

Wil je weten welke Sinterklaas tv-programma's, -films, -games of -websites nog meer geschikt zijn voor je kind? Klik hier en lees dit op de speciale Sinterklaas-pagina.

Jullie mening

Meer van De Club van Sinterklaas

App 4+ JR

De Club van Sinterklaas

De Club van Sinterklaas

De Club van Sinterklaas

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

De Club van Sinterklaas

De Club van Sinterklaas

De Club van Sinterklaas

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Dommel

Dommel

Dommel

Meer weten...

Website 5+ JR

Studio 100 TV

Studio 100 TV

Studio 100 TV

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

SpongeBob Squarepants

SpongeBob Squarepants

SpongeBob Squarepants

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren