Productie-detail

De Club van Sinterklaas en de Pietenschool

De Club van Sinterklaas en de Pietenschool

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
10 waarderingen

De vinder van 'de Gouden Pepernoot' mag naar de Pietenschool in Spanje. Maar dan worden er twee gevonden...

72 min. AL. : Film in de bioscoop.

Beschrijving inhoud

Dit jaar gebeurt er iets speciaals. Sinterklaas geeft één kind de kans om een kijkje te nemen op de Pietenschool in Spanje. Profpiet heeft ergens in Nederland een gouden pepernoot verstopt. Degene die deze vindt is de gelukkige. Ondertussen gaat het niet goed met de speelgoedwinkel van Simon. Sinterklaas komt al bijna naar Nederland en Vlaanderen en daarom wil niemand zijn speelgoed meer kopen. Als Simon op TV de oproep hoort van de gouden pepernoot bedenkt hij een gemeen plannetje. Hij verft zelf een pepernoot goud. Zo kan hij mee naar Spanje om ervoor te zorgen dat Sinterklaas dit jaar in Spanje blijft. Op datzelfde moment vindt Lucas de echte gouden pepernoot en haast zich naar de trein die naar Spanje gaat. Profpiet is door één van zijn drankjes vergeten hoeveel gouden pepernoten hij heeft verstopt. Hierdoor mogen zowel Lucas als Simon mee naar Spanje. Zal het Simon lukken de Pieten-examens te saboteren, of weet iemand hem op tijd te ontmaskeren?

In het begin van de film wordt het gemene plan van Simon al snel duidelijk. Hierdoor zien kinderen gelijk dat hij de slechterik van de film is. Dit zorgt ervoor dat de spanning wordt opgebouwd. Vooral als zijn gemene plannetje lijkt te werken en hij mee mag naar Spanje. Lucas is een jongen die erg graag de gouden pepernoot wil vinden en hier al dagen mee bezig is. Kinderen voelen dan ook de spanning wanneer hij bijna de trein naar Spanje mist. Er zijn veel herkenbare personages. De Pieten in de film zijn dezelfde als in de serie 'De Club van Sinterklaas' en in de vorige films. Namen als 'Profpiet' en 'Coole Piet' zijn dan ook bekend bij de meeste kinderen. Hoewel de film in het begin leuk wordt opgebouwd, zwakt het naar het einde wat af. Het verhaal is op sommige momenten ondoordacht en wordt daardoor, vooral voor iets oudere kinderen, ongeloofwaardig. De film wordt opgevrolijkt met een leuke dans. Danspiet doet de pasjes voor, om de kinderen zo de dans te leren. Dit is een erg leuk onderdeel van de film. Aan het eind komt dit lied nog een keer terug. Herhaling van dingen valt erg in de smaak bij jonge kinderen.

Leeftijdsadvies

'De Club van Sinterklaas en de Pietenschool' is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Zij kunnen omgaan met de spanning die in de film wordt opgebouwd. Ook zijn ze in staat om een film van deze lengte geconcentreerd af te kijken. Zij herkennen of een persoon goed of slecht is en kunnen hier goed tussen schakelen. Ook kinderen jonger dan 5 jaar beleven plezier aan de film, met name het dansje. Zij zullen het verhaal alleen niet volledig begrijpen. De film heeft een goede afloop, wat kinderen gerust zal stellen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 5+ JR

De opvreters

De opvreters

De opvreters

Meer weten...

App 5+ JR

Tiny Wings

Tiny Wings

Tiny Wings

Meer weten...

Boek 5+ JR

Nooit denk ik aan niets

Nooit denk ik aan niets

Nooit denk ik aan niets

Meer weten...