Productie-detail

De Brief voor de Koning

De Brief voor de Koning

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
61 waarderingen

Tiuri moet de brief naar de koning van het koninkrijk aan de andere kant van het gebergte te brengen, een spannende tocht vol achtervolgingen en beproevingen.

110 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

“De Brief voor de Koning” speelt zich af in twee verzonnen koninkrijken in de riddertijd. De 16-jarige Tiuri staat aan de vooravond van het ridderschap. Hij moet nog 1 opdracht vervullen om ridder te worden: een nacht doorbrengen in een kapel, zonder te eten, te praten, te bewegen en vooral zonder de deur te openen voor wie dan ook. Als er dan toch een zwaargewonde vreemdeling aanklopt en om hulp smeekt, besluit Tiuri de deur te openen en hem te helpen. De man geeft hem een brief die Tiuri aan een ridder in het bos moet brengen. Daar aangekomen ligt de ridder op sterven en hij vraagt aan Tiuri om de missie te volbrengen en de brief naar de koning van het koninkrijk aan de andere kant van het gebergte te brengen. Een spannende tocht vol achtervolgingen en beproevingen volgt.

In “De Brief voor de Koning” wordt er Nederlands gesproken. Er zijn enkele Duitse acteurs, maar hun tekst is in het Nederlands ingesproken. Er wordt in vlot tempo gesproken en enkele moeilijke woorden gebruikt (zoals verderfelijk). Het verhaal speelt zich af in de riddertijd en thema’s als vriendschap, doorzettingsvermogen, verliefdheid en goed versus kwaad komen ruimschoots aan bod.

Leeftijdsadvies

De film is met name geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. In hun belevingswereld spelen vriendschappen een steeds grotere rol en zij zijn in staat om de ironische grapjes te begrijpen. Ook het thema ‘ridders’ vinden kinderen van deze leeftijd nog steeds interessant. Kinderen vanaf 10 jaar zullen iets beter in staat zijn de film helemaal te kunnen volgen omdat hun geheugen al beter is ontwikkeld.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Er was eens... de mens

Er was eens... de mens

Er was eens... de mens

Meer weten...

Game 8+ JR

Petje op Petje af

Petje op Petje af

Petje op Petje af

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

De Tofu's

De Tofu's

De Tofu's

Meer weten...