Productie-detail

De Boskampi's

De Boskampi's

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Rik wordt gepest. Nadat hij met zijn vaders is verhuisd houdt hij iedereen voor dat ze van de maffia zijn. Hoe lang houdt hij deze leugen vol?

102 min. 2015-04-25 12:00:00. Shooting Star. 6. Vanaf 25 april 2015 in de bioscoop..

Kenmerken

  • Bioscoop
  • 102 minuten
  • Familiefilm, komedie
  • Maffia, pesten
  • Nederlands gesproken

Beschrijving inhoud

Rik Boskamp wordt gepest. Hij woont met zijn wat sullige vader, die ook wordt getreiterd door de buurt en op zijn werk. Tijdens het kijken naar een maffiafilm verzint hij een list. Hij zorgt ervoor dat zijn vader mag promoveren op het werk en ze moeten verhuizen. Op zijn nieuwe school en in zijn nieuwe buurt houdt Rikki (want zo heet hij nu) iedereen voor dat ze uit Italië komen (en Boskampi heten), lid zijn van een maffiabende en zijn vader de maffiabaas is. Het plan werkt! Op school wordt tegen hem op gekeken en iedereen houdt zijn vader te vriend. Maar dan komt zijn pestkop uit het verleden ook daar wonen. Hoe lang houdt Rikki zijn leugen vol?

De Boskampi's is gebaseerd op het gelijknamige boek van Marjon Hoffman en is een komische familiefilm. Het hoofdthema is pesten. Rikki wil niet meer gepest worden en zorgt ervoor dat hij stoer wordt gevonden. Het erbij willen horen is heel herkenbaar voor kinderen. Uiteindelijk biecht Rikki zijn leugen op en weet hij wie zijn vrienden zijn. Een les die kan worden geleerd uit deze film is dat je beter jezelf kan blijven en respect kan hebben voor elkaar, welke achtergrond iemand ook heeft. Rikki maakt op deze manier een psychologische ontwikkeling mee. Ondanks het zware onderwerp wordt het verhaal luchtig verteld en komt er veel humor in voor. Vooral de situaties zijn grappig, zoals het ritueel in de oude situatie bij het thuiskomen van Rik's vader. Dit herhaalt zich een paar keer. De film is Nederlands gesproken. Er komen niet veel moeilijke woorden in voor, behalve 'maffia' (maar dit wordt uigelegd) en maffia-gerelateerde woorden.

Leeftijdsadvies

De Boskampi's is in principe geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er komen niet veel moeilijke woorden in voor en de hoofdlijn valt voor jonge leeftijd te begrijpen. Wel zullen kinderen van deze leeftijd niet alles begrijpen. Kinderen vanaf 10 jaar herkennen de humor kunnen en alle dialogen volgen. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Antz

Antz

TV & Film 6+ JR

Kooky

Kooky

TV & Film 6+ JR

De IJslandbende

De IJslandbende

De IJslandbende

Meer weten...