Productie-detail

De beste vrienden quiz

De beste vrienden quiz

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

Twee teams van twee vrienden strijden tegen elkaar om geld te verdienen voor een goed doel.

18 min. 2013-12-30 18:05:00. NTR . AL. Seizoen 1 is zojuist voorbij, maar er is een tweede seizoen op komst! Seizoen 1 is terug te zien via Uitzending Gemist.

Kenmerken

  • Spelprogramma
  • 18 minuten
  • Informatief en entertainment
  • Puntensysteem
  • Goed doel

Beschrijving inhoud

In De Beste Vrienden Quiz spelen twee teams van twee vrienden uit groep 7 en 8 tegen elkaar. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk punten te verzamelen. Voor elk punt krijg je in de finale een vraag. Elke goed beantwoorde finalevraag levert 20 euro op. De helft daarvan is voor de spelers zelf en de andere helft is voor een goed doel dat de kinderen zelf gekozen hebben. Het team dat het meeste geld ophaalt heeft gewonnen en mag de volgende aflevering terugkomen om nog meer geld te verdienen. 

Deze quiz wordt gepresenteerd door Bart Meijer. Het spel bestaat uit 12 vragen in verschillende categorieën, waaronder natuur, sport en wereld. Van elke categorie zijn er twee vragen. De bedoeling is dat het team twee vragen binnen een categorie goed beantwoordt zodat ze een match maken.  Dit levert namelijk extra punten op. De vragen zitten echter wel verborgen achter nummers waaruit de teams moeten kiezen. In de categorie natuur krijgen kinderen bijvoorbeeld een dierengeluid te horen en moeten zij raden welk dier het is. Een voorbeeld van een vraag in de categorie sport is: “Welke bal stuitert het hoogst?” In de categorie cijfers en letters moeten de kinderen bijvoorbeeld een lastig woord spellen of schatten hoeveel dingen er in een pot zitten. Naast vragen zitten er ook spinnen achter de kaartjes. Als een team twee spinnen gevonden heeft, moet één van de spelers gedurende een minuut op een grote spin zitten die heel hard gaat wiebelen. Als de speler eraf valt, moet de medespeler alleen verder. Beide teams hebben twee mogelijkheden om om hulp te vragen. Af en toe worden er moeilijke woorden gebruikt, zoals 'cultuur' en 'match'. Doordat deze woorden elke aflevering terugkomen, wordt de betekenis van deze woorden vanzelf duidelijk. Het tempo van de quiz ligt hoog.

Leeftijdsadvies

De Beste Vrienden Quiz is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen van deze leeftijd kijken graag naar personen die net zo oud zijn als zij. Ook zijn de vragen in de quiz op het niveau van kinderen van deze leeftijd. Hierdoor kunnen ze thuis meedenken en proberen de vragen te beantwoorden. Bovendien kijken kinderen van deze leeftijd graag naar programma’s met een hoge realiteitswaarde.

Jullie mening

Ook leuk

Website 10-14 JR

Oorlog-stories

Oorlog-stories

Oorlog-stories

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Mijn Vader Is Een Detective: De wet van drie

Mijn Vader Is Een Detective: De wet van drie

Mijn Vader Is Een Detective: De wet van drie

Meer weten...

Boek 10-12 JR

Nep

Nep