Productie-detail

David de Kabouter

David de Kabouter

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
68 waarderingen

Met zijn een rode punthoed en een witte baard staat altijd David altijd klaar om een iedereen te helpen.

20 min. : Kindernet. AL. Verkrijgbaar op dvd.

Beschrijving inhoud

"David de Kabouter” woont samen met zijn vrouw Lisa in een huisje in een boom. De kleine kabouter, met een rode punthoed en een witte baard, staat altijd klaar om een ieder te helpen. Hij is dan ook bij veel dieren en kabouters erg geliefd. Toch moet ook David zijn ogen goed open houden!

De vriendelijke en behulpzame David heeft een hart van goud. Een ieder die maar hulp nodig heeft zal hij te hulp schieten. Hierbij krijgt hij onder andere hulp van Swift de vos. Je zou bijna denken dat David geen vijanden heeft. Toch zijn deze er wel degelijk. Zo zal hij het vaak aan de stok krijgen met de trollen Pot, Pat, Polly en Holly. In het woud waar hij woont gebeurt vaak van alles. Zo wordt het woud onder andere opgeschikt door een vogeljager. David twijfelt geen moment en komt gelijk in actie om de vogels te bevrijden. Op de rug van Swift rennen ze vervolgens het woud door op zoek naar de jager. Onderweg komen ze allerlei andere dieren zoals Broeder Raaf en Zuster Eekhoorn tegen die hen de weg wijzen. Hieruit blijkt nogmaals hoe geliefd David wel niet is, een kabouter die alles voor het woud over heeft.

Leeftijdsadvies

De afleveringen over David hebben een educatief karakter en het probeert de kijker dan ook iets te leren over de misstanden in het milieu en de omgang van de mens met de natuur. David zal dit in veel afleveringen nogmaals belichten door een bepaalde uitspraak te doen zoals: 'Waarom moeten mensen toch altijd dieren opsluiten?' Tevens wordt er onder andere stilgestaan bij de gevolgen voor dieren en insecten wanneer mensen bomen kappen en wanneer zij gif gebruiken voor op hun groenten. De serie is vanwege het educatieve karakter geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kinderen van 4 jaar kunnen tevens meekijken maar zullen het inhoudelijk niet helemaal kunnen volgen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Mega Mindy

Mega Mindy

Mega Mindy

Meer weten...

Game 5+ JR

Robbie Konijn - Engels voor Kids

Robbie Konijn - Engels voor Kids

Robbie Konijn - Engels voor Kids

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Morrison Krijgt Een Zusje

Morrison Krijgt Een Zusje

Morrison Krijgt Een Zusje

Meer weten...