Productie-detail

Dance Academy

Dance Academy

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
96 waarderingen

Drie jongens en drie meiden volgen samen les op de Dance Academy

25 min. : Zapp. 6. : Elke dag om 17:50 uur. (zie link 'volgende aflevering'). Afleveringen zijn terug te kijken via Uitzending Gemist (zie bijgevoegde link).

Beschrijving inhoud

Het televisieprogramma “Dance Academy” gaat over drie jongens (Tom, Jordan en Tim) en drie meiden (Xenia, Alicia en Dena) die samen les volgen op de dansacademie. In deze schooltijd krijgen ze te maken met allerlei herkenbare problemen als verliefdheid, verkering, competitie, samenwerken en vriendschap. Ondanks de problemen weten ze zich allemaal goed staande te houden en steunen ze elkaar waar ze kunnen. Het programma duurt in totaal 25 minuten en heeft een doorlopende verhaallijn. Elke aflevering sluit op de vorige aan en toch gebeurt er iedere aflevering iets nieuws. In het programma is er geen sprake van één hoofdrolspeler. De zes karakters zijn gelijk en toch heel verschillend, het zijn stuk voor stuk unieke personages met ieder hun eigen meningen en gevoelens.

De dialogen die worden gevoerd en het taalgebruik is moeilijk. Er komen vaak moeilijke woorden in voor zoals: fulltime, discipline, zelfexpressie en selectieprocedure. Aan het einde van iedere aflevering komt er bijna altijd een dieperliggende gedachte naar boven. Dit is een soort wijsheid die de kijkers wordt meegegeven, naar aanleiding van de gebeurtenissen. Zo wordt je er als kijker op gewezen dat het belangrijk is om samen te werken als je iets wil bereiken en dat je dan moet leren op problemen los te laten. Doordat het verhaal zich bijna altijd afspeelt binnen de dansacademie, zitten er regelmatig dansscènes in het verhaal.

Leeftijdsadvies

Dit programma is geschikt voor kinderen vanaf een leeftijd van 9 jaar. Dit vanwege het complexe taalgebruik dat naar voren komt. Doordat er onderwerpen als verliefdheid, verkering en liefde aanbod komen is de kans groot dat kinderen vanaf de leeftijd van 10 jaar het programma pas echt zullen doorzien en daadwerkelijk zullen begrijpen. De wijsheden die aan het einde van het programma verstopt zitten zullen in deze leeftijd dan ook opgemerkt worden. Ook kunnen ze dan de ondertiteling goed lezen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Flubber

Flubber

Flubber

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Kids & Docs: Ik ben echt niet bang

Kids & Docs: Ik ben echt niet bang

Kids & Docs: Ik ben echt niet bang

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

School of Rock

School of Rock

School of Rock

Meer weten...