Productie-detail

Coraline

Coraline

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

Coraline kan in haar nieuwe huis naar een andere wereld kruipen. Helaas zijn daar slechte mensen die haar ouders ontvoeren. Zal Coraline haar ouders kunnen redden?

95 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

"Coraline" is een stop-motion film gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Neil Gaiman. Coraline is een meisje dat verhuisd naar oud huis. Van haar ouders moet ze het huis gaan ontdekken omdat ze anders in de weg loopt. Coraline vindt een geheim deurtje waar ze 's nachts doorheen gaat. Dan komt ze in een andere wereld, een kopie van haar eigen maar waar alles beter en mooier is. Haar ouders zijn daar aardig, al hebben ze wel knopen in hun ogen. Coraline mag blijven, maar dan moet ze wel knopen in haar ogen naaien. Dit wil Coraline niet en daarom wordt ze opgesloten door haar slechte moeder uit de andere wereld. Ze weet te ontsnappen, maar eenmaal in haar eigen wereld blijkt dat echte ouders ontvoerd zijn. Coraline zal terug moeten naar de andere wereld. Zal ze daar ooit nog van terugkeren? En zal ze ooit haar echte ouders nog zien?

Omdat Coraline soms achterna wordt gezeten door de andere moeder, bevat deze film veel scènes met snelle beelden. Deze film is ook in 3D beschikbaar, hierdoor kan er nog intenser mee worden geleefd. Gevoelens als teleurstelling, trots en blijdschap komen voorbij. Het karakter dat deze gevoelens beleefd is Coraline. De andere moeder heeft een diepgaand karakter omdat zij zich in het begin van de film anders voordoet dan dat ze eigenlijk is. Ze doet zich namelijk lief en vriendelijk voor, terwijl ze slecht en onaardig is. De film is Nederlands nagesynchroniseerd en er wordt snel gepraat. Verder zit er humor in de film, bijvoorbeeld als de andere vader van Coraline piano gaat spelen met magische handen uit de piano.

Beschrijving inhoud

De film is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zij kunnen de snelle beelden en het vlotte taalgebruik volgen. Bij een 8-jarige is het gevoel van rechtvaardigheid, samenwerking en wederzijds respect, elementen die aanwezig zijn in deze film, ontwikkeld. Ook zullen zij zich in kunnen leven in Coraline. Deze kinderen zullen de actiescènes niet meer als heel eng beschouwen en daarnaast vinden zij het interessant dat het verhaal zich afspeelt in een ander land met een andere cultuur.

Bijzonderheden

In de Nederlands nagesynchroniseerde versie zijn onder meer de stemmen te horen van Dré Hazes, Isabel Loef en Manuëla Kemp.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Drake & Josh

Drake & Josh

Drake & Josh

Meer weten...

Website 8+ JR

Cartoon Network

Cartoon Network

Cartoon Network

Meer weten...

Website 8+ JR

TypeTopia

TypeTopia

TypeTopia

Meer weten...