Productie-detail

Connie de Koe

Connie de Koe

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Leer wijze levenslessen in de natuur met deze bijzondere koe.

10 min. : JimJam. : Van zo t/m vrij om 09:05 en 11:15 uur op JimJam .

Beschrijving inhoud

In de animatieserie "Connie de koe" beleeft Connie iedere keer een avontuur in de natuur. Deze avonturen beleeft zij met verschillende dieren. Van ieder avontuur leert ze weer wat. Zo leert ze dat iedereen verschillend is maar dat je daarom nog wel goede vrienden kunt zijn, ze leert oppassen, zoekt een oplossing om een vis bij zijn moeder terug te brengen en leert in ieder dier iets goeds te zien.

Een voice-over leidt het verhaal in door te vertellen wat voor een soort dag het is en waar de dieren mee bezig zijn. Deze voice-over hoor je tussen de scènes door en vertelt kort wat er gaat gebeuren. Deze voice-over praat rustig, in tegenstelling tot de dieren die vaak redelijk vlot praten in langere zinnen. Af en toe worden er moeilijkere woorden gebruikt zoals ‘toestemming’, ‘helderblauw’, ‘verbinden’ en ‘uiterlijk’. Het is niet altijd van belang de woorden te begrijpen. In beeld en in de rest van de gesprekken wordt genoeg duidelijk. De beelden hebben allemaal felle kleuren en volgen rustig op elkaar. De kleuren van de dieren zijn niet realistisch. Zo is Connie wit met blauwe vlekken. Deze felle kleuren en onrealistische kleuren spreken jongere kinderen erg aan, het past in hun fantasiewereld.

Leeftijdsadvies

De onderwerpen in de serie zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Wel wordt er vaak vlot gepraat door de dieren waarbij moeilijkere woorden worden gebruikt, wat meer geschikt is voor kinderen van 4 jaar. Kinderen van 4 jaar zullen alles in zijn geheel begrijpen. De levenslessen zullen zij dan ook beter begrijpen, de voice-over zorgt er wel voor dat het toegankelijk is en dat het gemakkelijker te volgen is voor een driejarige.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3-6 JR

Alle wielen in de file

Alle wielen in de file

Alle wielen in de file

Meer weten...

Boek 3+ JR

Pieter Konijn: De geheime opdracht

Pieter Konijn: De geheime opdracht

Pieter Konijn: De geheime opdracht

Meer weten...

Boek 3+ JR

Ssst! De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt

Meer weten...