Productie-detail

Code M

Code M

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Ga mee met Isabel op zoektocht naar het legendarische zwaard van de wereldberoemde musketier D?Artagnan.

98 min. 2015-06-24 00:00:00. Bijker. 6.

Kenmerken

  • Bioscoop
  • 98 minuten
  • Actie, avontuur, familiefilm
  • Geschiedenis

Beschrijving inhoud

De opa van Isabel heeft een auto-ongeluk gehad. Ze gaat op bezoek en ziet haar opa voor het eerst sinds jaren. Hij brabbelt iets in haar oor over een papiertje. Isabel (11) gaat samen met haar neef Rik (13) en vriend Jules (12) op zoek naar een zwaard. Ze komen in grotten en kastelen. Het legendarische zwaard van musketier D’Artagnan was aan Isabels over-over grootvader beloofd. Ze komen er al snel achter dat ze niet de enige zijn die op zoek zijn naar het zwaard. Wie kan Isabel vertrouwen en wie heeft een dubbele agenda?

Het is een spannend verhaal dat je meeneemt in de zoektocht van Isabel. Bij alle locaties kijk je ook even terug in de tijd, naar wat D’Artagnan daar beleefde. De hoofdpersonen veranderen niet gedurende het verhaal. De dialogen zijn goed te volgen en er is geen grof taalgebruik. Bovendien blijf je als kijker nieuwsgierig naar wat er komen gaat. Er is sfeermuziek tijdens de film, maar het is alleen op de achtergrond aanwezig. Het verhaal speelt zich af op het kasteel van Isabels opa en op andere kastelen in de buurt. De film is gebaseerd op het echte verhaal van de musketier D’Artagnan tijdens het beleg van Maastricht, waar hij is gesneuveld.

Leeftijdsadvies

Code M is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De mysterieuze zoektocht naar het zwaard sluit aan op de belevingswereld van achtjarigen. Ze kunnen zich goed inleven, omdat de hoofdpersonen zich voorspelbaar gedragen. Hierdoor wordt hun eigen fantasie geprikkeld en leven ze mee met het verhaal. De spannende momenten in de film worden zo opgebouwd, dat het prettig blijft om naar te kijken. Er zijn geen ‘schrik’-momenten in de film. Ook worden er veel grapjes gemaakt en dat zorgt voor een aangename sfeer. De film blijft daarom prettig om naar te kijken en voorkomt zo nachtmerries.

 

BobDeze recensie is geschreven door Bob Timmer. Bob studeert aan de universitaire pabo. Hij ziet het gebruik van digitale middelen in de klas toenemen en wil graag op de hoogte blijven van de mogelijkheden. Zelf vindt hij het erg leuk om competitieve spelletjes te spelen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 8-11 JR

ONL: Pelle Puzzelt

ONL: Pelle Puzzelt

ONL: Pelle Puzzelt

Meer weten...

App 8+ JR

Foldify Zoo

Foldify Zoo

Foldify Zoo

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Drake & Josh

Drake & Josh

Drake & Josh

Meer weten...