Productie-detail

A Christmas Carol

A Christmas Carol

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
17 waarderingen

Kan de oude Scrooge door een reis veranderen in een menselijk en liefdevol persoon?

92 min. : Film op DVD. 9. Ja.

Beschrijving inhoud

Kerst is voor velen een tijd van liefdadigheid. Een tijd waarin mensen voor elkaar klaar staan. Voor de gierige, gemene man Ebenezer Scrooge uit Londen is dit echter niet het geval. Hij heeft een hekel aan de kerstdagen. Op Kerstavond gebeuren er in huize Scrooge bizarre en vreemde dingen. Voordat hij het weet zweeft er een geest in zijn kamer. Het is de geest van zijn overleden compagnon Jacob Marley, die hem komt vertellen dat hij zijn leven drastisch zal moeten veranderen want anders wacht hem eeuwige verdoemenis. Ook laat deze geest weten dat Scrooge op verschillende tijdstippen bezoek zal krijgen van 3 andere geesten (kerst-verleden, -heden en -toekomst). Zij nemen hem mee op een opzienbarende reis waarbij de oude Scrooge geconfronteerd zal worden met zijn gierige, egoïstische en onmenselijke kant. De vraag is of de oude Scrooge door deze reis zal veranderen in een menselijk en liefdevol persoon.

Academy Award winnaar en regisseur Robert Zemeckis heeft het klassieke verhaal van Charles Dickens in een nieuw maar reëel jasje gestoken. Met Jim Carrey in de hoofdrol, die de rol van Scrooge evenals de drie geesten vertolkt, heeft de regisseur alweer zijn derde film met de 'motion-capture' techniek gemaakt. Hierbij worden de bewegingen en gezichtsuitdrukkingen van de acteurs door een computer vastgelegd en vervolgens geanimeerd. Verder wordt alles piekfijn weergeven en is er op ieder detail gelet. De drie geesten zien er daardoor indrukwekkend uit. De ietwat 'duistere' scènes zorgen voor een griezelig effect, waardoor je soms het idee hebt naar een enge film te kijken. Vooral het doen en laten van de geesten, zoals het plots in beeld verschijnen, kunnen spannend zijn. Alles wordt ondersteund door passende en bijbehorende muziek die bepaalde scènes extra spanning bezorgen.

Leeftijdsadvies

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Dit omdat het verhaal veel spannende fantasiescènes bevat en avontuurlijke mysteries aansluiten bij hun interesse. Ook is op deze leeftijd het leesniveau ver genoeg ontwikkeld om de ondertiteling moeiteloos mee te kunnen lezen. Voor jongere kinderen zijn de scènes te spannend en een kind is vanaf 9 jaar in staat om de onechtheid in fantasyfilms te herkennen.

Bijzonderheden

De DVD bevat veel bonusmateriaal waaronder het verhaal van Charles Dickens, verwijderde scènes en een kijkje op de set.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Koning van Katoren

Koning van Katoren

Koning van Katoren

Meer weten...

Boek 10+ JR

Tina Vakantieboek

Tina Vakantieboek

Tina Vakantieboek

Meer weten...

Boek 10+ JR

Indringers op drakeneiland

Indringers op drakeneiland

Indringers op drakeneiland

Meer weten...