Productie-detail

Ch!pz Dance Xper!enz

Ch!pz Dance Xper!enz

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Dans mee met de popgroep Ch!pz op hun grootste hits!

24 min. : Z@pp. AL. : Via Uitzending Gemist (zie bijgevoegde link).

Beschrijving inhoud

Ch!pz Dance Xper!enz is een dansprogramma dat gepresenteerd wordt door de leden van Ch!pz, een Nederlandse popgroep. Elke aflevering wordt er een nummer van de groep uitgekozen waarop de vier leden samen met een groep kinderen gaan dansen in een studio. De kijkers thuis worden uitgenodigd om actief mee te dansen voor de televisie of achter de computer.

Elke aflevering wordt geïntroduceerd door een liedje en beelden uit verschillende videoclips van Ch!pz. Na de introductie worden de kinderen in de studio en de kijkers thuis welkom geheten door Ch!pz. Er wordt een kort praatje gemaakt met de aanwezige kinderen over de dansjes die ze leuk vinden. Vervolgens begint de groep aan de warming-up. Een van de leden van Ch!pz doet de warming-up voor en de kinderen kunnen het nadoen. Er worden eenvoudige oefeningen gedaan om de spieren warm te maken. Deze oefeningen variëren van bewegingen met het hoofd tot zijwaartse sprongen. Na de warming-up word begonnen met de dans van de week, elke week wordt er gedanst op een andere hit van Ch!pz, zoals Ch!pz in black, Cowboy en Captain Hook. Deze dans wordt in totaal drie keer gedanst.

Tussen het dansen door worden er filmpjes vertoond van Fast Eddy, de tv-dokter, Ch!pz en kinderen thuis. Fast Eddy is een sportinstructeur die op humoristische wijze sporttips aan kinderen geeft. Zo zegt hij bijvoorbeeld dat je jezelf op kan trekken aan een rekstok om je armspieren te trainen, maar dit mag je niet aan de kroonluchter doen! Ook de tv-dokter komt elke aflevering weer terug. Hij bespreekt ‘problemen’ die bij kinderen voor kunnen komen, zoals bedplassen, depressies en verliefd zijn. Ten slotte worden er elke aflevering filmpjes vertoond van kinderen die hun dansmoves thuis laten zien. Kinderen worden aangespoord om hun filmpjes op te sturen via de website www.chipzdance.nl.

Leeftijdsadvies

Het programma is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. De dansjes worden goed uitgelegd, al gaat het soms iets te snel. Dit is ook te merken aan de kinderen in de studio. Af en toe dansen ze uit de maat of kijken ze naar anderen omdat ze de pasjes kwijt zijn. Daarnaast worden er af en toe Engelse zinnen gebruikt zoals ‘Let’s do that!’ en ‘Let’s dance!’. De Engelse zinnen zijn in het algemeen erg eenvoudig en makkelijk te begrijpen. De danstermen die gebruikt worden zoals ‘slide’, ‘twist’ en ‘kick’ worden uitgelegd of voorgedaan. Het programma stimuleert kinderen om te gaan dansen. Dit sluit goed aan bij de huidige trend om kinderen meer te laten bewegen. Vanaf 8 jaar wordt de motoriek beter en worden kinderen beter in sporten en dansen, vanaf deze leeftijd zullen ze aanwijzingen nog beter kunnen opvolgen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

The Garfield Show

The Garfield Show

The Garfield Show

Meer weten...

Website 6+ JR

Museuminspecteurs.nl

Museuminspecteurs.nl

Museuminspecteurs.nl

Meer weten...

Game 6+ JR

Mario Party 8

Mario Party 8

Mario Party 8

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren