Productie-detail

Chimpanzee

Chimpanzee

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Kan de 3 jarige, speelse, nieuwsgierige en enthousiaste chimpansee Oscar het overleven in het regenwoud nu zijn moeder er niet meer is?

80 min. : Bioscoopfilm. AL. : Vanaf 19 december 2012.

Beschrijving inhoud

Oscar, een 3 jarige chimpansee, woont met zijn familie in de regenwouden van Afrika. Oscar is een speels, nieuwsgierig en enthousiast aapje. De bossen van Afrika zijn voor de kleine Oscar en zijn mede jonge chimpansees een speeltuin. De kleine Oscar leert te overleven in het oerwoud door zijn moeder. Maar als Oscar’s familie wordt bedreigd door een concurrerende groep chimpansees met de leider Scar wordt Oscar aan zijn lot overgelaten. Totdat een verrassende bondgenoot verschijnt. Het leven van Oscar zal voorgoed veranderen.

In de film 'Chimpanzee' volg je de familie van de kleine Oscar. Je ziet dat apen een eigen territorium hebben en vijanden. Een voice-over neemt je mee in dit verhaal. Soms praat de voice-over namens de apen. Als bijvoorbeeld een chimpansee zit te eten zegt de voice-over: "Jam, Jam dat is lekker". Dit maakt het verhaal levendig. Ook komt er humor in voor als bijvoorbeeld de kleine Oscar het niet voor elkaar krijgt om een noot te kraken. Hij slaat de hele tijd mis. De chimpansees in de film worden vergeleken met mensen. Bijvoorbeeld net als mensen eten apen fruit, groente en vlees of als aapje Oscar niet naar bed wilt zegt de voice-over: "Net als alle kinderen houdt ook Oscar niet van bedtijd". In de film worden soms de beelden vertraagd of juist versneld. Tijdens de vertraging zie je heel gedetailleerd hoe druppels op de blaadjes in het regenwoud vallen. Bij de versnelling zie je een plantje heel snel groeien of de overgang van nacht naar dag.

Leeftijdsadvies

De natuurfilm ‘Chimpanzee’ is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. In de film staat het regenwoud waar Oscar met zijn familie leeft centraal. Vanaf 7 jaar krijgen kinderen meer interesse in de natuur. Als de familie van Oscar wordt aangevallen door de leider Scar met zijn familie verdwijnt de moeder van Oscar en overlijdt. Het onderwerp leven en dood past bij de ontwikkeling van kinderen vanaf 7 jaar, omdat ze hier meer vragen over beginnen te stellen. Kinderen van deze leeftijd worden zelfstandiger op sociaal en emotioneel vlak. Ze kunnen zich hierdoor beter inleven in het aapje Oscar, omdat kinderen acties en gevoelens van anderen kunnen begrijpen. Door de chronologische volgorde en de voice-over die rustig spreekt is het verhaal goed te volgen.

Bijzonderheden

  • Carice van Houten spreekt de stem in van de Nederlandse voice-over

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Een weekje weg

Een weekje weg

Een weekje weg

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Rien's Planeet

Rien's Planeet

Rien's Planeet

Meer weten...

Boek 7+ JR

De koning gaat uit varen

De koning gaat uit varen

De koning gaat uit varen

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren