Productie-detail

Chicken Run

Chicken Run

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Ginger is een kip in een ren en doet verwoede en grappige pogingen om te ontsnappen.

85 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Ginger is een dappere kip die met nog veel meer kippen gevangen wordt gehouden op een boerderij. Zij moeten iedere dag eieren leggen voor mevrouw Tweedy. Leggen zij deze niet, worden ze gestraft en belanden zij in de pan. Na veel mislukte ontsnappingspogingen vliegt Rocky ineens over het hek. Hij is een ontsnapte circuskip die zogenaamd weet hoe kippen kunnen vliegen. Inmiddels wil mevrouw Tweedy meer dan alleen eieren en wil ze de kippen gaan veranderen in kippenpasteien. Zal het Ginger en Rocky lukken alle kippen te bevrijden voordat zij geslacht worden?

In deze film zitten regelmatig scènes met snelle beelden. Dit komt doordat de kippen iedere keer een nieuwe manier bedenken om te ontsnappen en deze uitvoeren. Daarnaast zitten er enge en schokkende stukje in het verhaal, bijvoorbeeld wanneer een kip wordt onthoofd omdat zij geen eieren heeft gelegd. Dit is niet te zien in beeld, wel is het te horen. Door de sfeermuziek op de achtergrond wordt dit nog eens versterkt. Sfeermuziek is ook te horen in de vele leuke en grappige momenten in de film. Er zit namelijk veel humor in de film, bijvoorbeeld beeldhumor als Rocky in een bubbelbad gaat waarbij de bubbels gemaakt worden door een kip met een fietspomp. Ook woordgrappen komen voor, namelijk wanneer een kip geen eieren legt wordt er verteld dat ze van de 'leg' is. Verder is het karakter van Rocky diepgaand. Hij komt namelijk binnen ‘gevlogen’ als een held. Hij kan echter niet vliegen en verzwijgt dit voor de andere kippen. Hij vlucht weg van ze, maar komt dan toch terug om ze te helpen. De film is Nederlands nagesynchroniseerd en er wordt snel gepraat.

Leeftijdsadvies

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij kunnen de snelle beelden en het vlotte taalgebruik volgen. Ook zullen deze kinderen de actiescènes niet meer als heel eng beschouwen, daarnaast vinden zij het interessant dat het verhaal zich afspeelt in een ander land met een andere cultuur. De film zal ook oudere kinderen aanspreken, zij zullen het diepgaande karakter van Rocky iets beter begrijpen. Zij kunnen zich inleven in zijn gevoel van rechtvaardigheid, samenwerking en wederzijds respect omdat dit bij deze kinderen ontwikkeld is.

Bijzonderheden

De stemmen in de Nederlandse versie zijn ingesproken door o.a. Katja Schuurman en Rijk de Gooyer.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 6+ JR

Pippi Langkous - Alle verhalen en de leukste liedjes

Pippi Langkous - Alle verhalen en de leukste liedjes

Pippi Langkous - Alle verhalen en de leukste liedjes

Meer weten...

App 6+ JR

NPO Zapp

NPO Zapp

NPO Zapp

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Prinses en de Kikker

Prinses en de Kikker

Prinses en de Kikker

Meer weten...